En jobbigt matchinledning med två VSK-mål redan efter kvarten var spel. Detta skulle visa sig bli ödesdigert för TTG-herrarna. Det hjälpte föga att Juuso Laitinen, men sitter första mål för året snyggt kunde hitta rätt på en frispark strax innan pausvilan. – Vi står på hälarna i matchinledningen, vilket gör att VSK direkt får övertaget och vi lyckas aldrig komma ikapp efter den matchinledningen mot ett så pass bra motstönd, konstaterar Benjamin Kinnunen Nassiri.

Detta var på förhand svårast tänkbara bortamatch mot Västerås SK, som i den senaste hemmamatch föll oturligt med 0-1 efter sent avgörande ifrån Assyriska FF (laget första poängtapp såhär långt detta år). I lördagens match på solskenet på Solid Park Arena skulle VSK och Brian Span sätta tonen direkt med ett drömmål innan TTG-spelarna ens fått röra på matchkulan och 1-0. Ett vackert avslut signerat Span, som satt högt till höger bakom Vladimir Sudar i TG-målet. Och än värre blev det sedan strax efter. När en djupledsboll letade sig fram till en frispelad Simon Johansson som retfullt kunde peta bollen förbi en utrusande Sudar, 0-2 var så ett faktum.

En smakstart för hemmalaget således. Och det skulle inte stanna där, utan på en hörna så kunde Ilir Berisha nicka inte dagens tredje VSK-mål. Det hjälpa sedan inte mycket när Juuso Laitinen på en frispark snyggt kunde sätta reduceringen till 3-1 strax innan paus.

I den andra halvleken spelar TTG upp sig och chanser till ytterligare reduceringsmål fanns, men målen uteblev och serieledande VSK inkasserade därmed sin åttonde trepoängare för året.

Nu gäller det att snabbt laddar om för ny match på nationaldagen den 6 juni kl 15:00 mot Assyriska FF. Och vi gör er uppmärksamma på att matchen spelas på NOLIA 1. Vi bjuder publiken på FRI ENTRÈ, så kom och fira nationaldagen tillsammans med oss!

Du vet väl om att du kan prenumerera på Ettanfotboll?
För 159:-/månaden får du hela utbudet och kan samtidigt
stötta Team TG FF. Mer information hittar du på denna länk:
#Ettanfotboll #Ettanplay

Västerås SK – Team TG FF 3-1 (3-1)

Spelplats: Solid Park Arena

Målen: 1-0 (2) Brian Span, 2-0 (15) Simon Johansson, 3-0 (37) Ilir Berisha, 3-1 (42) Juuso Laitinen.

Gulakort: VSK: Ravy Tsouka Dozi, Simon Johansson, Ilir Berisha, Jonas Hellgren. TTG: Adam Chennoufi, Linus Sahlin.

Domare: Almir Kadiric