Under lördag så kunde TTG-damerna besegra Myckle IK på Rickvalla, med segersiffrorna 1-4. Detta var också damlagets första poäng på resande fot denna säsong. – En bra insats och vi kanske skulle gjort några fler mål, konstaterar Therese Kapstad.

Efter två raka uddamålsförluster så var det äntligen dags att inkassera säsongens första trepoängare under helgen. Detta efter en 4-1-seger på bortaplan mot Myckle IK. Damlaget rivstartade och kunde ta ledningen redan i den sjunde matchminuten genom Moa Sjöström. Och när sedan Karolina Rinnau Widding dubblade ledningen till 2-0, så säg det säkert ut. Men en reducering av hemmalaget Myckle IK strax innan paus skulle göra att vi fick nerv i matchen. – Tempot i matchen går ner och det passa Myckle betydligt bättre än oss, men jag tycker att vi reder ut det på ett bra sätt, säger Hannah Kohl.

Två mål faller i den andra halvleken och detta genom två premiärmålskyttar i TTG-tröjan. Först 1-3 genom Ida Mathiasson, och sedan sedan rundar Saga Hägglund av i slutminuterna med att göra 1-4. Vilket också blir slutresultatet.

Nu väntar ny hemmamatch redan till helgen den 3 juni kl 15:00 på Umeå Energi Arena SOL och för motståndet står Kramfors Alliansen.

Myckle IK-Team TG FF 1-4 (1-2)

Spelplats: Rickvalla

Målen: 0-1 (7) Moa Sjöström, 0-2 (36) Karolina Rinnau Widding, 1-2 (45) Wilma Dahlgren, 1-3 (71) Ida Mathiasson, 1-4 (86) Saga Hägglund.

Gulakort: MIK: Anna Lundmark, Agnes Green, Miranda Dahlgren. TTG: –

Laget mot Myckle IK: 1 Hannah Kohl(K), 5 Elin Linde(71), 6 Karolina Rinnau Widding, 9 Ida Mathiasson(71), 10 Parva Zarassi, 11 Moa Sjöström, 13 Sara Brandén(60), 16 Felicia Österlund(86), 17 Emelie Sjökvist, 18 Linda Nieminen, 26 Amanda Westman. Avbytare: 2 Emmy Wretell, 7 Emma Åström(60), 20 Tilde Filén(86), 24 Alicia From, 25 Rebecca Dahl(71), 27 Saga Hägglund(71), 30 Maja Bjuggstam.