Team ThorenGruppen hade en 4-1-ledning och tre poäng i ”asken” i bortamötet mot Piteå.
Men laget glömde stänga igen locket och förlorade med 5-4 efter sudden death.
– Bittert förstås, men Piteå är ett jobbigt lag att möta, konstaterade TTG-tränaren Tomas Hugosson-Wallgren.

TTG-herrarna var på väg att säkra ytterligare – den 13:e – i årets allsvenska och uppträdde solitt och ramstarkt länge och väl i matchen.
Men precis som i fjolårtes bortamöte tappade TTG en stor ledning, även om det den här gången ”bara” rörde sig om tre mål.
4-1-ledningen käkades successivt ikapp av ett glödhett hemmalag och efter dryga minuten i sudden death avgjorde Erik Nilsson tillställningen.
Tre poäng blev till en och TTG-tränaren Tomas Hugosson-Wallgren visste inte riktigt vilket ben han skulle stå på.
– Vi hade kommandot i halva matchen, men blev lite för ängsliga och valde det trygga före det osäkra och det straffade sig. En poäng borta mot Piteå är i sig bra, men med tanke på matchinledningen och att vi ändå hade kraftigt vittring på tre poäng, känns det bittert, menade han.
Nu närmast väntar Tyresö Trollbäcken hemma i Umeå Energi Arena på söndag, kl.13.00
Matchfakta; Wibax Patriot IBK Piteå-Team Thorengruppen SK 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 1-0)
Målen, första perioden: 0-1 (15.39) Rasmus Andersson (Mattias Hedlund), 0-2 (19.22) Adam Berglund (Christian Larsson).
Skott: 7-11.
Målen, andra perioden: 0-3 (1.18) Peter Larsson (Johan Bergstrand), 1-3 (10.13) Marcus Renberg (Jonas Strandelin), 1-4 (13.31) Emil Johansson (Jakob Arvidsson), 2-4 (17.08) Emil Johansson (Erik Nilsson).
Skott: 8-7.
Målen, tredje perioden: 3-4 (8.04) Tommy Nilsson (Josef Söderström), 4-4 (11.51) Jonas Landström (John Stiglund)