Efter uppehållet så hade TTG-herrarna bärgat en poäng, men samtidigt inte gjort något mål framåt på dom senaste två matcherna. Därför var det extra skönt att målskyttet lossnade efter 4-2 mot Carlstad United under söndagen, och visade vägen gjorde debutanten Oscar Krussnell. -Kul att spela 90 minuter igen och väldigt roligt att få göra mål, det var länge sedan sist, säger Oscar Krussnell.

Oscar Krussnell skulle inte vänta speciellt länge förrän han gjort sitt första mål i TTG-tröjan, kvarten in så tryckte han in 1-0. Ett resultat som skulle stå sig till slutet på halvleken. Då hemmalaget blev tilldömda en straff efter hands på en United-spelare i eget straffområde. På den efterföljande straffen kunde Erik Granat sätta 2-0, vilkt också skulle stå sig till pausvilan.

I den andra som tryckte gästerna på ordentligt för ett reduceringsmål. Men bra försvarsspel i kombination med att Vladimir Sudar kom upp stort så lyckades hemmalaget freda målet ifrån påhälsning. Istället så skulle Sebastian Friman fint framspelad av Aaron Zhaui Bazoukou sätta matchavgörande 3-0 på en kontring. Av bara farten så kunde sedan Erik Granat göra mål nummer två och 4-0 korttid efter och matchen var punkterad. Två reduceringar ifrån Carlstad på slutet, men tre välbehövliga poäng stannar i Umeå.

TTG-målskyttar: 2xErik Granat(4), Oscar Krussnell(1) & Sebastian Friman(3).