Två tunga förluster blev facit för Team ThorenGruppens damer vid helgens dubbelmöten i division I-spelet.
Topplagen Storvreta och Strömsbro blev övermäktigt för TTG-damerna som 2-3-förlorade mot Storvreta i lördags och fick se sig 6-2-besegrade av Strömsbro.

TTG-damerna hade en på papperet tuff helg när serietvän Storverta och serietrean Strömsbro besökte Umeå i helgen. Facit blev noll poäng där TTG ändå ska ta med sig lördagens batalj mot Storvreta på det positiva kontot där tränarduon Jonas Söderström och Niklas Ekblom fick se sitt lag spela stramt, strikt och rejält mot Uppsala-laget.
Faktum var att TTG var nära att lugga Storvreta på poäng, men närmare än en 2-3-reducering av Hanna Lundin kom aldrig laget.
– Vi gjorde en av säsongens bästa matcher, synd att vi inte fick med oss mer sett till prestationenn, konstaterade tränaren Niklas Ekblom som kunde glädjas sig åt flera fina prestationen där målvakten Ellen Rinqvist stack ut lite extra med sitt stabila målvaktsspel.
I söndagsmötet hade ThorenGruppen en 6-2-seger med sig i bagaget i höstupptakten av serien. Den här gången blev det omvända siffror. TTG hängde med i halva matchen och hade en 2-1-ledning efter två mål av rutinerade Sandra Linder.
Men lördags-matchen satte sina spår när soppan tog slut och därefter tog gästerna över och vann komfortabelt.
TTG-damerna ligger alltjämt – med åtta matcher kvar – ovanför nedlflyttningsstrecket, en poäng tillgodo på närmast jagande Luleå-laget Notvikens IK.
I helgen väntar nytt viktigt dubbelmöte i Stockholm då TTG-damerna ställs mot Tyresö Trollbäcken och tabelljumbon FBI Tullinge.

Matchfakta; Team ThorenGruppen SK-Storvreta IBK 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
Målen, första perioden: 1-0 (14.54) Sandra Linder (Sandra Johansson), 1-1 (17.59) Sara Årehed (Minna Ramsell)
Skott: 7-6.
Andra perioden: 1-2 (8.06) Sara Årehed (u.a).
Skott: 7-7.
Tredje perioden: 1-3 (4.24) Emilia Eriksson (Sara Årehed), 2-3 (10.25) Hanna Lundin (Lisa Eriksson).
Skott: 9-9. Totalt: 23-22.
Domare: Olle Eliasson och Thomas Jonsson, båda Täfteå.
Publik: 121.

Team ThorenGruppen-Strömsbro IF 2-6 (1-1, 1-3, 0-2)
Målen, första perioden: 0-1 Loretta Man (u.a), 1-1 (18.04) Sandra Linder (Lisa Eriksson).
Skott: 10-13.
Andra perioden: 2-1 (2.01) Sandra Linder (Hanna Lundin), 2-2 (9.25) Olivia Hillgren (Josefin Rutqvist-Ohlsson), 2-3 (16.39) Johanna Persson (Emelie Nilsson), 2-4 (18.31) Johanna Persson (Hanna Edström).
Skott: 7-7.
Tredje perioden: 2-5 (7.02) Johanna Persson (Jenny Hallström), 2-6 (11.10) Frida Eriksson (Josefin Rutqvist-Ohlsson).
Skott: 8-10. Totalt: 25-30.
Utvisningar, TTG: 1×2 min. Strömsbro: 2×2 min.
Domare: Robert Lovrencic och Micael Svensson, båda Fjugesta.