En nödvändig och viktig bortaseger.
Team ThorenGruppens damer bröt sin svit på fyra raka förluster och 4-3-besegrade Notviken i Luleå Energi Arena.
-En riktigt krigarinsats från vår sida, konstaterade en lättad tränare i Niklas Ekblom.

TTG inledde piggt och hade en 1-0-ledning efter första 20 sedan Janna Hall hittat rätt efter en spelvändning. Spelmässigt var det TTG-damerna som satte mest avtryck efter första tredjedelen.
När sedan lagets rutinerade forward Sandra Linder i fyra-mot-fyra direkt i inledningen av andra – efter en vacker ”ryssvändning – skickade in 2-0-bollen hade TTG fått den näring laget behövde.
Men Notviken slet sig ikapp och efter drygt elva minuter kvitterade hemmalagets Erika Palmeby, men där och då på drygt tre minuter avgjordes den här tillställningen när backen Sandra Johansson d.ä skickade in 3-2 och Amanda Jonsson 4-2.
– Notviken matade på i tredje perioden, men vi höll undan och krigade stenhårt, tjejerna gjorde ett grymt jobb, sa Ekblom efter säsongens tredje trepoängare.
I och med segern lämnade TTG platsen under nedflyttningsstrecket och klev upp ovanför detsamma.

Matchfakta; Notvikens IK-Team Thorengruppen SK 3-4 (0-1, 2-3, 1-0)
Målen, första perioden: 0-1 (14.30) Janna Hall (u.a).
Skott: 7-6.
Andra perioden: 0-2 (1.13) Sandra Linder (Moa Bergsdorf), 1-2 (2.25) Maria Barman (Josefin Öhman), 2-2 (11.00) Erika Palmeby (u.a), 2-3  (12.21) Sandra Johansson (Sandra Linder), 2-4 (15.35) Amanda Jonsson  (Emilia Marjeta).