Tre poäng mot Notviken följdes upp med en ny viktig poäng i hemmaderbyt mot RIG Umeå.
Team ThorenGruppens damer käkade ikapp ett 1-3-underläge och kvitterade till 3-3 med 56 sekunder kvar att spela.
RIG avgjde dock 48 sekunder in på förlängningen.

TTG-damerna fick slita ont i sin poängjakt i början av norrettan och plockade hem två segrar på de åtta inledande matcherna.
Nu på de två senaste fighterna har tränarduon Niklas Ekblom och Jonas Söderström fått se sitt lag kriga hem fyra poäng där en pinne mot RIG Umeå var en rejält viktig skalp, inte minst för självförtroendet.
– Vi slet på enormt bra och vi följde vår plan på ett bra sätt, tyckte duon som i en jämn och tät tillställning fick se RIG koppla grepp och gneta till sig både en 2-0 och en 3-1-ledning.
Men TTG, konsekvent och uppoffrande, malde på och fick också betalt när Sandra Johansson förvaltade Hanna Lundins passning och räddade en pinne med 3-3-kvitteringen med 56 sekunder kvar att spela.
– Ruskigt skönt och viktigt, det behövde vi, sa Ekblom som nu fick se TTG skaffa sig ett andrum till nedlfyttningsstrecket. Även om det ”bara” är tre poäng så är det psykologiskt viktigt att ha med sig inför det stundande VM-uppehållet.
I vårupptaken väntar också en härligt utmaning när TTG-damerna 10 januari tar sig an serieledande Storvreta IBK på Ersängshallen.

Matchfakta; Team Thorengruppen SK-RIG Umeå IBF 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-1)
Målen, första perioden: 0-1 (2.09) Elvira Ekelund (Elsa Frisk), 0-2 (14.26) Sofia Joelsson (Lina Svarfvar).
Andra perioden: 1-2 (4.38) 1-2 Emilia Marjeta (Sandra Linder), 1-3 (13.05) Filippa Nilsson (Lina Svarfvar), 2-3 (13.58) Helena Johansson (Sandra Linder).
Tredje perioden: 3-3 (19.04) Sandra Johansson (Hanna Lundin).
Sudden death: 3-4 (0.48) Annie Moreau (Lina Svarfvar).
Utvisningar, TTG: 3×2 min. RIG: 2×2 min.
Domare: Therese Jensen och Linn Saveman, båda Umeå.