Han gjorde comeback och var med och räddade kontraktet i höstas. Nu är mittbacksklippan Jonathan Jonsson klar för en fortsättning i Team TG FF 2019, hans åttonde raka säsong i laget.

– Jag är lyrisk. Han är en grymt duktig spelare och en fantastisk person på alla sätt, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

Efter att ha varit dominant som mittback under två division I-säsonger bröt Jonathan Jonsson i fjol vinter plötslit sitt kontrakt med Team TG på grund av motivationsbrist. Det var ett spelartapp som minst sagt märktes för Team TG. Tränaren och sportchefen André Ghanbari lyckades dock locka 28-årige Jonsson till comeback inför hösten med gott resultat. Med härföraren tillbaka i försvaret lyckades TTG säkra nytt kontrakt i ettan.

Inte undra på att André Ghanbari nu är själaglad över att den granithårde trotjänaren förlängt kontraktet en säsong till.

– Jag är lyrisk så klart. Han är en grymt duktig spelare och en fantastisk person på alla möjliga sätt. Man märkte ju det under tiden han var borta i fjol, det fanns många anledningar till att det var en tuff period men att han saknades var definitivt en av dem, säger Ghanbari som inte kört direkt behövt köra någon massiv övertalningskampanj den här gången…

– Det är det som gör mig så glad. När han började om i höstas var det jag som approachade honom. Nu har han själv varit jättepeppad på att fortsätta trots att fotbollen inte ens kommit i gång, säger Ghanbari.

Jonathan Jonsson själv är riktigt sugen på att få dra i gång säsongen.

– Jag tror det var nyttigt för mig att få ett brejk. Jag fick mersmak efter inhoppet i somras och nu var det en helt annan känsla. När jag kände att jag kunde bidra i fjol så blev det bara roligare och roligare.

Vad var det som var så roligt med fotbollen?

– Kvaliteten i laget måste ha varit den bästa som vi haft under mina år, sedan fick vi inte ut allt vi kunde på grund av omständigheterna. Men om majoriteten stannar kvar nu så kommer vi ha ett riktigt roligt år, säger Jonsson.

Han har Tegs SK som moderklubb och har varit med på hela resan från division III med Tegs SK till division I med Team TG. Nu väntar en ny säsong – den åttonde raka i laget – för en nytänd Jonathan Jonsson.

– Det känns kul med försäsong nu och det känns kul med tältet. Även om det blir bra intensitet på Nolia så kan man inte träna något vettigt egentligen. Jag hoppas verkligen att de får i gång tältet så att vi hinner köra lite extra träning på positioner och spelsystem och sånt inför säsongen, det skulle betyda mycket, säger Jonsson som – vis av erfarenheten – nu förlängt kontraktet med ett år.

– Nu tar vi ett år i taget, säger han och skrattar.

Klara spelare för 2019

Adam Chennoufi

Alhajie Drammeh

Joel Sihlberg

Johannes Nilsson

Jonathan Jonsson

Linus Marklund

Mattas Lidberg

Patrik Broman

Vladimir Sudar