Fyra säsonger i Umedalen. Nu är mittfältaren Agnes Svedberg är klar för spel i Elitettan med Team TG.
– Det ska bli väldigt kul att få testa på att spela högre upp, säger Agnes.

25-åriga Agnes Svedberg kommer från Örnsköldsvik och spelade med MoDo, Domsjö och Själevad innan hon flyttade till Umeå för studier och skrev på för Umedalens IF. Hon var med och förde upp Umedalen till division I under sin första säsong och har därefter spelat tre säsonger i ettan.

– Jag har trivts jättebra med laget men nu känner jag mig redo att testa på högre upp och se hur jag klarar av lite bättre motstånd. När jag fick den här chansen så ville jag inte missa den, säger Agnes som skrivit på ett ettårskontrakt och som precis som Linn Lundgren ansluter till Team TG från Umedalen.

Agnes beskriver sig själv som en löpstark mittfältare som är stark i närkamperna och som gillar att fördela boll och vara en spindel i nätet.

– Min främsta styrka är mitt tillslag, i passningar och avslut. Även om jag tar mycket ansvar defensivt så gillar jag att komma fram och komma till avslut, säger Agnes.

Vad har du för målsättning med kommande säsong?

– Att komma in i laget, konkurrera om en plats och spela så mycket som möjligt. Jag vill vara med och bidra till att Team TG blir ett etablerat lag i Elitettan, säger hon.

Tränaren Jonas Wikström är nöjd över att Agnes Svedberg ansluter till truppen.

– Genom att få in Agnes i laget så får vi en löpstark mittfältare med en bra högerfot. Hon är en spelare som alltid ger hundra procent i varje övning, träning och matchsituation, säger Jonas.