Team ThorenGruppen kunde knappast ha drömt om en bättre start på kvalfinalen mot Hudik/Björkberg. 
Matchen slutade hela 17-2(!) till den vitklädda maskinens favör. 
– Det var helt underbart att se, säger tränaren Johan Åhlén. 

Målet med dagens match var att skapa ett bra utgångsläge inför nästkommande helgs avgörande match om vilket lag som spelar i Allsvenskan nästa säsong. Man kan lugnt säga att TTG lyckades med det målet då man spelade ut hela sitt register (och lite till) vilket ledde till seger med sanslösa 17-2(!).

– Ja, vad ska man säga? Det är helt magiskt, en fantastiskt bra match av oss och vi är skitnöjda såklart, säger tränaren Johan Åhlén direkt efter matchen och det märks att han får kämpa för att hitta ord att beskriva det fantastiska han just bevittnat:

– Hur tjejerna genomför den här matchen är helt underbart att se och jag blir gråtfärdig alltså, fortsätter han.

TTG visade redan från start att de var i Håstaholmen för att styra händelserna. Med ett tungt anfallsspel och en hög press skapade de hur mycket oro som helst nere i hemmalagets zon.

– Vi matar verkligen på idag och ingen visar några som helst tecken på mättnad utan vi bara kör på. Alla, oavsett roll i laget, är med och bidrar vilket känns helt underbart, säger Åhlén.

I och med detta helt otroliga kvalresultat har Team ThorenGruppen skapat minst sagt hyfsade chanser att ro hem den här kvalfinalen. 15 plusmål på Hudik/Björkberg ska naturligtvis inte gå att tappa om inget väldigt oförutsett händer. Åhlén betonar dock att ödmjukheten måste behållas in i det sista.

– Självklart är det ett ypperligt läge vi har skapat, men vi är klassiskt ödmjuka inför nästa match. En match till ska spelas och vi ska fortsätta göra allt vi kan, säger han.

Matchens mål och händelser kan ni se på följande länk.

Noterbart är att poängmaskinen Marie Häggström och lagkaptenen Susanna Norman båda fick lämna planen skadade. Men enligt första rapporten ska det inte vara någon större fara inför nästa helg.

Returen spelas kommande lördag klockan 11.00 i Umeå Energi Arena Vind.