Cupsegern i Scandic Cup ger Team TG en rejäl boost inför seriestarten nästa fredag. 
– Jättekul att komma igång på allvar och att vi vann alltihop, säger tränaren Johan Åhlén. 

Under fjolåret var Team ThorenGruppen SK ett självspelande piano. Vinstmaskin är ett annat adjektiv för att beskriva lagets säsong.
Nu är förutsättningarna annorlunda med en ny division och nya utmaningar.

– Vi märker ju redan av ett tuffare motstånd men det är bara kul när det blir jämna matcher. Vi är inte riktigt vana med det, så det var jättenyttigt att få känna på det inför seriestarten, säger Johan Åhlén om matcherna i Scandic Cup.

– Både RIG och Örnsköldsvik pressade oss rejält, framförallt mot slutet av matcherna och då fick vi bra lärdomar. Till exempel att inte falla för djupt och att vara noggrann i spelet mitt i banan. Vi tog steg varje match och förbättrade oss hela tiden, säger Åhlén.

Märkbart i matcherna var också den mängd rutin som finns att tillgå i truppen när det hettar till.

– Det är då man märker vilka som varit på en högre nivå tidigare. Den kapaciteten behövde vi inte använda ifjol då matcherna inte var så jämna, men i år kommer dessa spelare bli oerhört viktiga för oss, säger Åhlén.

Med alla värvningar som tillkommit till den redan starka truppen har Åhlén & Co en utmaning i att ta ut laget.

– Det är så det ska vara. Konkurrens är bara bra och jag hoppat att vi kan ta ut rätt folk i rätt matcher, säger han.

För Åhlén personligen blir det också en stor utmaning att träna ett lag i Allsvenskan jämfört med i division II.

– Det är det som triggar mig att fortsätta. Jag är ganska ny på innebandysidan och har nu en utmaning framför mig. Det blir en högre kravbild på oss i ledarstaben och det ska bli väldigt inspirerande att få känna på den här nivån som tränare, säger han.

Premiären är fredag nästa vecka och förutom några långtidsskador så finns en stark och stor trupp att tillgå i matchen mot Örnsköldsvik.

– Känslan är bra i truppen och det känns kul att serien äntligen närmar sig. Örnsköldsvik blir en lurig motståndare. De har ett par unga spelare som vi verkligen får se upp med. De är luriga och går rakt på kassen, säger han.

Seriepremiären spelas på hemmaplan 16/9 på Exel Arena Väst klockan 19.00!