Team TG tog ledningen och ledde i paus i den svåra bortamatchen mot Akropolis. 
Men i andra kom två snabba mål för hemmalaget och då orkade inte TG stå emot.
– Vi var alldeles för öppna i vårt försvarsspel i andra halvlek, konstaterar André Ghanbari. 

Under säsongen har Team TG FF haft betydligt tyngre mot topplagen än mot lagen i den ”egna” regionen. Så blev fallet även denna eftermiddag i den tuffa bortamatchen mot tabelltrean Akropolis.

Timothy McNeil gav dock TG ledningen efter dryga kvarten, en ledning som höll sig ända in i pausvilan.

– Vi visste att detta var en väldigt tuff match, men ledningen i paus gav oss såklart förhoppningar på att få med oss poäng hem till Umeå igen, säger tränaren André Ghanbari.

Så blev dock inte fallet. Hemmalaget fick två snabba mål efter dryga timmen och i slutminuterna utökade de även på med tre snabba upp till 5-1. En klar förlust alltså för gästande TG i slutändan.

– Vi blir tyvärr alldeles för öppna i vårt försvarsspel i den andra halvleken och lyckas inte alls stänga matchbilden. Samtidigt gör Akropolis det bra, de är jobbiga att möta och blåser verkligen på under 90 minuter, säger Ghanbari.

På söndag väntar Nyköping BIS på hemmaplan – och då kan vi räkna med ett revanschsuget Team TG FF.

– Vi får analysera den här matchen snabbt och dra lärdom av den. Hemma är vi starka och där har vi en riktigt bra känsla, säger Ghanbari.

SÅ STARTADE TEAM TG FF
Mv: Ahmed Al-Fadli
B: Hampus Wallgren, Mathias Åkerlund, Jonathan Jonsson, Seif Kadhim
M: Granit Buzuku (ut i paus), Sebastian Lundbäck, Erik Olofsson, Robin Åberg
F: Johan Larsson (ut 66), Timothy McNeil.

Ersättare: Jonathan Renman, Andreas Ljung, Edwin Ekholm (in i paus), Markus Forsmark, Ludvig Brännström, Daniel Larsson (in 66), Martin Bjuggstam.