Hon hade anbud från både Damallsvenskan och andra Elitettanklubbar. Nu har Alexandra Sandström skrivit på ett ettårskontrakt för Team TG FF.
– Jag tror Team TG kan erbjuda en miljö där jag kan ta ytterligare kliv i min utveckling, säger den 22-åriga anfallaren.

Alexandra Sandström gjorde 26 framträdanden i Umeå IK i fjol i Elitettan, men 23 av dessa var inhopp och när hon funderade på sin fotbollsframtid så var det framförallt speltid och förtroende hon letade efter.
– Det har varit en del intresse både från klubbar i Elitettan och Damallsvenskan men jag pluggar här i Umeå och har känt att både UIK och Team TG var bra alternativ. Men om jag hade gått till ett damallsvenskt lag så hade det blivit lite samma sak som i fjol, jag hade fått kämpa ur underläge. När jag hade pratat med både Jonas Wikström och spelarna så kändes Team TG som ett bra alternativ för mig, säger Alexandra.
Hon känner flera spelare i truppen och vet vilken kapacitet och inställning som finns i Team TG.
– Jag vet att spelarna är motiverade och vill konkurrera i Elitettan. Folk har ett väldigt stort go och jag tror att vi blir ett lag som alla lag får svårt för. Vi jobbar hårt och är väldigt fysiska, säger Alexandra som hoppas kunna bidra med…
– Min löpstyrka och fysik. Sedan hoppas jag kunna bidra med en del mål. Om jag gjorde sex mål på tre starter i fjol så borde jag kunna göra några mål i år också, säger hon.
Det gick upp fyra lag till Elitettan i höstas. Dessutom har Morön BK nu dragit sig ur serien (beskedet kom den 18 februari) och nu ska den vakansen fyllas, vilket innebär fem nya lag från division I i Elitettan 2022.
– Serien kan nog bli lite mer ojämn i år. Det kan vara väldigt bra lag i toppen och kanske lite sämre lag i botten, samtidigt är det lite svårt att säga just nu när alla lag inte ens är klara med sina lagbyggen. Det ska hur som helst bli kul att se var vi står, säger Alexandra.
Team TG:s sportchef Niklas Granberg kommenterar värvningen av Alexandra Sandström så här:
– Alexandra Sandström passar perfekt in i vårat lagbygge och hon är en kvalitetsspelare. Alexandras löpförmåga och kvalitet framåt kommer generera i många skapade chanser och även egna mål. Det känns riktigt bra att hon väljer att spela med oss trots förslag högre upp, säger han.