Han är fotbollsfostrad i IFK Umeå och har gjort en säsong i Umeå FC Akademi. Nu fortsätter Alexandros Junghagen Pliatsikas karriären i Team TG FF.
– Det känns kul att få komma upp en nivå och spela i division I, säger Alexandros.

Alexandros debuterade i IFK Umeås A-lag i division II 2019. Fjolåret spenderade han i Umeå FC Akademi där det blev 25 matcher i ett UFC Akademi som räddade kontraktet i slutskedet av säsongen.
– Det var tajt i slutet men vi klarade kontraktet. Personligen gick det bra för mig. Jag hade ett bra år och utvecklades mycket och det var det som gjorde att jag kände att jag ville ta ett steg framåt i min karriär.

Nu har Alexandros skrivit på kontrakt med Team TG FF och ser fram emot säsongen.
– Det har känts bra under försäsongen. Det är ett lite annorlunda upplägg, lite mer träningar och vi har många nya spelare i laget men det har varit utmanande och roligt framförallt. Vi har ju mött två division I-lag på försäsongen och där märker man att det går lite snabbare, säger Alexandros som beskriver sig själv så här som spelare:
– Jag är en ganska teknisk och bollskicklig innermittfältare som har bra fötter. Jag gillar att vara delaktig i spelet så vårt spelsystem där vi ska ha mycket boll känns kul.
Vad har du för målsättningar med säsongen?
– Först och främst att laget håller sig kvar i division I. Vi ska göra allt vi kan för det. Personligen vill jag fortsätta att utvecklas och visa min talang på den här nivån, säger Alexandros som fyller 20 år den 2 april – samma dag som Team TG premiärspelar hemma mot Täby i Ettan Norra.

Sportchefen Niklas Granberg beskriver nyförvärvet så här:
– Han är en spännande, ung, dynamisk innermittfältare som både har bra fötter och som kan använda sin fysik.