TTG-damerna hade redan ena benet i allsvenskan innan kvalreturen mot Hudik/Björkberg.
17-2-segern på bortaplan följdes upp med en ny storseger hela 15-1 och efter matchen utbröt stora segerjublet.
Tränaren Johan Åhlén var stolt och rörd över lagets fantastiska säsong.
– Jag är djupt imponerad av tjejerna och det som vi har presterat, säger han.

I kvalet var det ovisst var Team ThorenGruppen skulle stå. Men med facit i hand kan man konstatera att det inte var något snack om saken – TTG stod i en klass för sig och det var helt rätt lag som tog klivet upp. 16 raka segrar i serien följdes upp med fyra raka i kvalet och det hela blev till sist en ”walk-in-the-park” för TTG-kollektivet.
– Vi kom upp i en nivå till i kvalet tack vare ännu mer fokus och kvalitet. Det har nästan varit som ett självspelande piano, vi ledare försöker trycka på det som vi är bra på inför matcherna och sedan kör vi bara på, säger tränaren Johan Åhlén, som verkligen fick uppleva mycket framgång under sin första säsong som A-lagstränare:
– Att det skulle bli så här bra var svårt att tro. Vi som jobbat runtikring laget har haft ett fantastiskt teamwork och tjejerna har varit helt fantastiska. Det är en riktigt bra grupp och jag hoppas att så många som möjligt fortsätter vara med på resan, säger han.
Huruvida han själv stannar kvar som tränare återstår att se.
– Jag har alltid sagt att vi ska slutföra denna säsong innan jag bestämmer mig om framtiden. Vi får sätta oss ned nu efter säsongen och utvärdera. För det första måste de ju vilja ha mig kvar, sen får vi se hur jag själv känner, säger han.
Just nu efter matchens slut är det i alla fall enbart glädje och stolthet som Åhlén utstrålar:
– Det har varit en fantastisk resa. Vi har bara blivit bättre och bättre sedan vi klev in i hall och det har varit väldigt imponerande att se och följa tjejernas utveckling. Nu ska vi njuta, konstaterar han.