Han har provat på spel i både allsvenskan och superettan. Nu har den 22-årige AFC Eskilstuna-forwarden Aaron Zahui Bazoukou skrivit på ett tvåårskontrakt med Team TG FF. – Jag tror extremt mycket på det här laget, det är därför jag valt Team TG, säger han.

Aaron Zahui Bazoukou fick sin fotbollsfostran i Brommapojkarna innan tog steget upp i junior- och seniorspel i Vasalunds IF. Sommaren 2016 värvades han till AFC Eskilstuna och följde med laget upp till allsvenskan. Han gjorde tre allsvenska matcher 2017 och hann med ett mål i superettan 2018 innan han lånades ut till Eskilstuna City under våren och division I-laget Karlslund under hösten.

Nu är den reslige forwarden, 198 centimeter, klar för Team TG FF.

– Det känns bra att komma till en klubb som tror på mig lite mer. Det var svårt för mig att ta mig in i truppen och kändes nyttigt för mig i fjol att komma ner på division I-nivå i Karlslund. Här i Team TG har jag känt mig jätte-välkommen och hemma från första dagen, säger han. 

Tränaren och sportchefen André Ghanbari är väldigt nöjd med forwardsförvärvet:

– Vi såg ju honom i mötet med Karlslund i fjol, har sett flertalet andra matcher på video och har haft honom hos oss för träning och match vid två olika tillfällen. Han har många styrkor och är stark snabb och teknisk, säger Ghanbari.

Högerfotade Aaron Zahui Bazoukou ser fram emot säsongen med Team TG.

– Jag tror extremt starkt på den här truppen som har en stor potential. De spelare som varit på lite högre nivå delar alla med sig av sina kunskaper och alla sprider bra energi, säger Aaron.

För Team TG innebär förvärvet att man nu stänger forwardsbutiken inför säsongen.

– Vi är väldigt nöjda med våra nyförvärv hittills, vi har lyckats hålla oss till den värvningsprofil vi haft uppsatt och den enda lagdel där vi håller en dörr öppen nu är i backlinjen. Mathias Åkerlund har en stående plats i truppen även om han fortfarande inte är gott träningsskick men det kan även bli så att vi tar in ytterligare en spelare till den lagdelen, vi får se, säger André Ghanbari. 

För alla som vill ha en liten försmak av division I-säsongen så möter Team TG lokalrivalen Umeå FC i en träningsmatch 16.00 nu på lördag, den 16 mars.