Första poängen kom förra helgen. Nu siktar Team TG på mer när laget tar sig an Älvsjö på bortaplan, 13.00 på lördag.

– Vi har haft en bra och konstruktiv träningsvecka. Vi fick med oss ett antal punkter i matchen mot Bromölla där vi ä väldigt starka och vi har försökt förstärka de delarna under veckan, säger Team TG:s tränare Jonas Wikström som har alla spelare förutom Linn Lundgren tillgängliga till helgens match.

Helgens motståndare Älvsjö slutade tia i Elitettan i fjol och har i år tre poäng på de fyra första matcherna, efter en 1–0-seger mot Sundsvall samt förluster mot Lidköping, Bromölla och Bergdalen. Laget spelar en 4–1–4–1-formation där tidigare Team TG-spelaren Moa Sjöström spelar på topp.

– Hon är en av de kvickare spelarna i elitettan, är snabb i djupet och har en fantastisk förmåga att hitta ytor. Älvsjö vill gärna hitta bollar i djupled till Moa och kantspelarna och för oss gäller det att vara vaksamma i 95 minuter och inte ge Älvsjö tid att slå bollarna och hitta ytorna bakom vår backlinje.

Det blev som sagt 2–2 (Elin Ellman, på bilden, gjorde båda målen) hemma mot Bromölla den gångna helgen i en match där Team TG i ärlighetens namn sett till antalet chanser var förtjänta av en seger.

– Vi ska fortsätta vår linje. Vi hade 9–3 i farliga avslut i boxen mot Bromölla men fick inte mer utdelning än 2–2. Det är positivt att vi var så starka men vi hoppas vara lite mer kliniska när läget dyker upp mot Älvsjö.

ooo

Matchen sänds på Sportexpressen Play. Ni hittar sändningen här. 

(Fotograf: Pablo Villaroel)