Han gjorde 18 mål för IFK Umeå i division III som 20-åring. Därefter har fotbollslivet kantats av en hel del skador. Men nu känner sig Amar Mujakovic hundraprocentig igen – och är klar för Team TG FF.
– Jag kommer göra allt jag kan för att klubben ska vinna så många matcher som möjligt, säger han.

24-årige Amar Mujakovic slog igenom i IFK Umeå 2017 då han öste in mål i mellersta trean. En efterhängsen fotskada spolierade därefter ett par säsonger innan knäproblem dök upp 2020. Han inledde fjolårssäsongen med FK Balkan i Malmö innan han flyttade han hem till Umeå igen och noterades för sex mål på 15 matcher för Sandvik i division II.

– Menisken gick ju förr-förra året och i fjol hade jag lite problem med brosk i knät som gjorde att jag inte kunde spela alla matcher. Men jag fick några övningar som jag gjort och nu är allting hundra procent och jag har gjort två undersökningar som visar det också, säger han.

Nu väntar spel i Ettan Norra med Team TG – något han ser fram emot.

– Det här var ingenting jag såg framför mig för en månad sedan men det känns askul. Det har varit mer bucklor på vägen än jag någonsin kunde föreställa mig för ett par år sedan men jag har fått fett mycket lärdom av alla skador jag haft, säger Amar som beskriver sig själv som spelare i dag:

– Jag är en klinisk avslutare och en kombinationsspelare som är relativt teknisk för min storlek.

Vad har du för målsättning med den här säsongen?

– Jag kommer göra allt jag kan för att klubben ska vinna så många matcher som möjligt och jag ska jobba hårt. Sedan ska jag göra allt jag kan för att få så mycket speltid som möjligt, säger han.

Sportchefen Niklas Granberg kommenterar nyförvärvet:
– Amar är en intressant spelare och karaktär som kan erbjuda något annat än våra andra forwards med sin storlek och targetfunktion vilket gör att vi kan variera vårat anfallspel. Han är klinisk och riktig målskytt. Det känns spännande att kunna ge honom den här möjligheten.