Många innebandymålvakter drömmer om att hålla nollan någon gång i karriären. 
TTG:s Amie Nilsson har nu gjort det två matcher i rad! 
– Det känns otroligt kul och det är ett kvitto på att formen sitter, säger hon. 

Team ThorenGruppen har verkligen fått försvarsspelet att sitta på slutet. Efter 5-0-segern mot IBF Dalen står det klart att laget bara släppt in tre mål på de tre senaste matcherna.

– Vi hade bra laddning vilket Dalen fick känna på. Vi var snäppet vassare och skapade en hel del lägen samtidigt som vi var tighta bakåt. Vi vinner för att vi håller högre kvalité matchen igenom och får utdelning på vårt spel, säger målvakten Amie Nilsson och fortsätter:

– Vi har blivit mer samspelta vilket har genererat i ett tryggare spel från vår sida. Alla spelare drar sitt strå till stacken i hemjobb, förvarsspel, markering, skottäck och såna detaljer som vi jobbat extra med den senaste tiden, säger Nilsson.

De skott som försvararna inte har täckt har hon täckt bort själv.
På de senaste 120 minuterna av innebandy är det ingen som lyckats göra mål på henne – en helt otrolig bedrift i en sport som innebandy.

– Det har aldrig hänt förut och det är sällan det händer att jag får hålla nollan under en säsong. Det känns otroligt kul såklart och det är ett kvitto på att min form sitter där den ska, säger hon.

På fredag väntar Örnsköldsvik borta för TTG. Det återstår att se hur många minuter Amie kan förlänga sin svit, oavsett vilket är det ett lag i riktigt bra form som reser ner till Foppa-land.

– Det kommer bli en spännande och tuff match. Det blir en nivå till på allting men spelare vi vårt spel så kommer det ge utdelning i en vinst, fastslår hon.