Imorgon väntar ett glödhett derby mellan Team ThorenGruppen SK och Iksu Ungdom. 
Vi har tagit pulsen på tränare Niklas Ekblom inför matchen, och även hunnit med en kortare pratstund med gästernas tränare Patric Thomsen. 
Fredagkväll. Derby. Två lag på samma poäng. Det finns med andra ord bra förutsättningar för en tillställning av hög klass imorgon kväll på Umeå Energi Arena. 
– Det blir en fantastisk möjlighet för oss. Vi får oss en riktig värdemätare mot ett Iksu Ungdom som spelar en snarlik innebandy som oss. Det kommer bli en tät och jämn match där jag hoppas att tyngden skall väga i vår favör, säger Niklas Ekblom. 
Det förra mötet blev en riktig rysare där TTG tappade en stor ledning till uddamålsförlust. 
– Det var en märklig match där vi gör det väldigt bra i 50 minuter egentligen. Vi lyckades inte stänga matchen vilket vi egentligen borde ha gjort. På det stora hela gjorde vi mycket bra i den matchen, men vi blev lite stressade när Iksu kom ikapp och även förbi, konstaterar Ekblom. 
Läget i truppen är i stort sett oförändrat sedan förra helgens roadtrip. 

– Så är det. Matilda Brusell har ju kommit in och verkligen gjort avtryck med sitt intensiva spel som passar vår filosofi perfekt. Sedan hoppas vi även på comeback av Nathalie Jakobsson. En spelare som verkligen skulle vara viktig för oss i slutspurten av säsongen, säger Ekblom. 
Vilka blir då nycklarna till vinst mot just Iksu Ungdom? 

– Iksu är väldigt duktiga på att snabbt ta sig fram i A-zon och de gillar att spela snabbt och rakt. Det måste vi se upp med. Sedan tror jag målvaktsspelet kommer vara en nyckel till vilket lag som vinner. Och där har vi Amie Nilsson som höll nollan senast och med henne känner vi en enorm trygghet längst bak, berömmer Ekblom.
 
*** 
I gästande Iksu Ungdom har Patric Thomsen & company störts av lite skadebekymmer, men det är ändå en laddad tränare vi får tag på per telefon. 
– Vi har lite skador och sjukdomar på nyckelspelare vilket är lite surt, men å andra sidan känns det då extra bra att vi har en bred trupp. Vi har dessutom några som varit långtidsskadade som är på väg tillbaka nu vilket är otroligt kul, säger Thomsen. 
Förra derbyt lyckades alltså Iksu Ungdom vinna efter en minst sagt meriterande upphämtning… 
– Ja, vi var inte alls med under stora delar av matchen men vi sa inför tredje perioden att vi skulle ut och ta närvaro och visa publiken ett bättre Iksu-spel. Vi började kriga för varandra och när vi väl fick in en boll så blev det snöbollseffekten, säger han. 
Thomsen är liksom Ekblom inne på att det fysiska spelet från TTG kan komma att bli en avgörande faktor i matchen. 
– Det är viktigt att vi vågar ta närkampsspelet mot ett Thoren som är ganska stora och starka. Vi måste våga spela vårt spel och våga misslyckas, det blir nyckeln för oss, konstaterar han.