Fotbollen ligger nere just nu. Då kan Team TG FF presentera ett riktigt kanonförvärv – efter fyra säsonger i Umeå IK har nu Annina Wede bestämt sig för spel i TG.
– Det är ett spännande bygge och det finns mycket talang i laget, säger den meriterade anfallaren.

26-åriga Annina Wede, som har Luleå SK som moderklubb, har hunnit med tre säsonger i damallsvenskan och sex i elitettan hittills i karriären. Hon har gjort 33 mål för Umeå IK under de senaste tre säsongerna i elitettan, varav åtta i fjol. Nu väntar spel i division I Norrland med Team TG – något som kan sägas vara en effekt av Coronakrisen.

– Jag blir klar med studierna i juni och skulle flytta ner till Stockholm men på grund av situationen som råder så blev jag av med jobbet innan jag ens hade hunnit börja på det. Jag har tränat lite med TG under vintern och när situationen blev som den blev bestämde jag mig för att köra, säger Annina som pluggar till civilekonom och nu troligen förlänger studierna med ett år med en mastersutbildning.

Annina har blivit imponerad över vad hon fått se på träningarna med TG.

– Jag har trivts bra. Det har varit positiv energi på träningarna med duktiga tränare som utveckla mig och laget. Just möjligheten till utveckling var det som gjorde att jag tog beslutet. Tränarna har hjälpt mig med feedback vad jag kan fortsätta utveckla vilket känns kul.

Tidigare har hon mest haft fokus på sin egen utveckling, då Team TG kryllar av unga talanger kan Annina Wede nu också få lite av en mentorsroll i laget.

– Det blir kul och en total motsats mot tidigare, jag får anta en annan roll än jag är van vid. Vi har mycket talang i laget men även rutinerade spelare där jag förhoppningsvis kan ge lite guidning säger hon.

I Coronakrisens spår är Team TG:s damer just nu träningslediga. Tanken är att dra i gång igen den 19 april då laget får inleda en andra försäsong, med sikte mot den planerade seriestarten i mitten på juni.
– Fotbollen blir sekundär i det här läget. Först och främst behöver vi få ordning på det här i samhället, det är det viktiga just nu, även om vi självklart vill spela fotboll och få spela matcher igen så fort som möjligt, säger Annina Wede, en av hela nio spelare som anslutit från Umeå IK till Team TG FF inför säsongen 2020.

Här är Team TG:s trupp 2020

Annina Wede (Ny från Umeå IK)
Amanda Westman
Cornelia Wiklund
Elin Ellman (Ny från Morön)
Elin Hermansson (Ny från Umeå IK)
Elin Åkerman (Ny från Umeå IK)
Elina Olsson (Ny från QBIK)
Emelie Sjökvist
Emma Åström
Emmy Wretell
Eva Fors
Felicia Österlund
Frida Jonsson (Ny från Umeå IK)
Jasmin Mannelqvist
Jennifer Björnler (Ny från Umeå IK)
Karolina Rinnau-Widding
Madeleine Norberg (Ny från Umeå IK)
Maya Hulinder (Ny från Umeå IK)
Parva Zarassi (Ny från Morön)
Saga Carlsson (Ny från Umeå IK)
Sara Brandén
Tilde Wikström
Tove Norin (Ny från Umeå IK)
Tyra Norman