Sex månaders försäsong. Nu är det äntligen dags för seriepremiär för Team TG FF i division I Norrland!
– Vi känner oss så förberedda som vi kan vara inför helgen, säger tränare Jonas Wikström.

Covid-19 ändrade förutsättningarna totalt för fotbollssäsongen 2020. Division I Norrland kommer nu att spelas som en enkelserie, alltså bara innehållande tio matcher där Team TG FF inleder med två matcher under ”vårsäsongen” och sedan har åtta matcher när serien börjar om igen den 16 augusti.

– Det är mycket som är speciellt med den här säsongen. Det vi främst lärt oss under det här halvåret är att vara flexibla, att vi helt enkelt får anpassa oss till vad som händer och jobba utifrån det, säger tränaren Jonas Wikström.

Det är Kågedalens AIF som står för premiärmotståndet på söndag 11.00 på Tegstunet.

– Jag har inte så bra koll på motståndet men de har ju heller inte spelat några träningsmatcher. Inför en vanlig premiär har man gjort sju-åtta träningsmatcher och känner att det mesta rullar på, nu får vi planera utifrån det här och försöka vara så förberedda som möjligt inför söndag, säger Team TG-tränaren och fortsätter:

– Vi fokuserar som vanligt på vårt spel och vår insats. Vi vill göra en bra prestation, då brukar resultatet komma och jag känner mig trygg i att vi har en fysik som räcker över 90 minuter plus tillägg.

Det är från och med i år tillåtet att använda fem avbytare i en match. Något Jonas Wikström ser som en fördel för sitt lag:

– Ett jättebra beslut. Vår trupp är bred och jämn och jag tror att fem avbytare kommer att vara något positivt för oss.

Vilka har du som seriefavoriter i år?

– Det blir speciellt när ingen spelat träningsmatcher de senaste månaderna men när man pratar med andra ledare i serien så lyfts Notviken upp, de har fått flera spelare från Assi. Även Kovland lyfts som ett lag som går för att ligga högt i serien.

Det blir bara tio matcher i serien i år – hur ser du på det?

– Seriematcherna blir lite mer som cupmatcher när poängen blir ännu mer värda. Det är inte så mycket som vi kan påverka men det kan bli så att vi får forcera ännu kraftigare om vi ska gå för det, och kanske vid vissa tillfällen spela lite enklare än vad vi har som grundmål för att nå resultat.

Ni spelar den 14 och 27 juni – sedan väntar uppehåll till den 15 augusti. Hur lägger ni upp sommaruppehållet?

– Den situationen är också speciell. Vi har en lång startsträcka innan höstsäsongen drar i gång. Där kommer vi att lägga in ett antal träningsmatcher för att tidigare komma in i matchpuls och även ge många i truppen speltid.

Vad säger du om den trupp du har till förfogande?

– Den är bra och innehåller tre stora spår. Dels har vi spelare kvar från förra säsongen som brinner av vilja och revanschlusta. Sedan har vi ett antal spelare (nio) som kommer från UIK där de inte riktigt fått chansen i A-laget. De har också en vilja av att visa upp sig och få en viktig roll. Och sedan har vi många unga, hungriga 03:or, däribland Saga Carlsson som har en landslagsplats och en vilja att bli så bra som det bara går.

Här hittar ni Team TG:s trupp denna säsong.