Här är Team TG FF:s senaste förstärkning. 21-årige Axel Olsson ansluter från IFK Luleå på ett ettårskontrakt.
– Det känns som ett ruggigt spännande gäng med många unga killar och det roliga spelsätt som den nye tränaren har, säger nyförvärvet.

Ibland tar fotbollslivet vändningar man inte hade tänkt sig. 2020 slet Axel Olsson av korsbandet. Ett år senare var han tillbaka på planen, fick en ny roll som wing-back och insåg att han stortrivdes på sin nya position.
– Jag har alltid varit en offensiv yttermittfältare och mitt spel har gått på att göra mycket poäng. I fjol var jag wing-back i en fembackslinje och ytterback i en fyrbackslinjer och trivdes bra. Jag utvecklades väldigt mycket i mitt försvarsspel samtidigt som jag har kvar mina offensiva kvaliteter. Wing-back har blivit en ny favoritposition för mig, säger den högerfotade 21-åringen som gjorde sin första hela säsong i Ettan Norra i fjol med IFK Luleå.

– Förra året var lärorikt för mig. Jag kämpade mig tillbaka efter min knäskada och kände inte av det någonting. Jag jobbade till mig en startplats och även om det var trist att vi åkte ur (ettan) så lärde jag mig mycket personligen under säsongen.
Han har tillhört IFK Luleås A-lag sedan 2018 men nu väntar en ny utmaning och flytt till Umeå.

– Jag gillar verkligen att den nye tränaren vill att vi ska spela mycket boll och vara modiga med bollen, det var något som tilltalade mig väldigt mycket. Sedan har han pratat mycket om att utveckla spelare och det är det jag vill, utvecklas så mycket som möjligt.

Axels lagkompis från IFK Luleå, Islam Burman, har också skrivit på för Team TG FF. Axel känner också till ett par andra spelare i laget.
– Gustav Nord som spelade med Team TG förut är en av mina bästa kompisar så jag känner till ett par spelare i laget. Sedan är det ju många från Luleå, Piteå och Boden som pluggar i Umeå så det finns en del bekanta i stan.’

Civilt ska Axel börja ett distansjobb med försäkringar men det är så klart fotbollen som är i fokus.
– Målet är att få en så hög placering som möjligt med laget. Vi har precis påbörjat vårt lagbygge och det finns mycket att utveckla men om alla drar åt samma håll kan det bli bra, säger han.

Team TG:s sportchef Niklas Granberg kommenterar nyförvärvet så här:
– Axel Olsson är en talangfull ung fotbollspelare som har framtiden för sig. Axels snabbhet och förmåga att ta sig igenom lagdelar är spännande. Vi fortsätter att försöka addera specifika attribut för vår fotboll vi vill spela.