Två säsonger i Umeå FC. Nu är 21-årige backen Adel Ziarat klar för Team TG FF.     

– Jag har fått ett bra intryck av TG och får en roll som jag gillar, säger Ziarat.

 

Adel Ziarat var bara 19 år när han bytte Kalmar FF och Småland mot Umeå. Efter två säsonger och 41 matcher med Umeå FC har han växt och mognat – både på och utanför planen.

– Det har varit två jättefina år i UFC. Jag har blivit lite mer mogen i spelet och jag har blivit mer vuxen utanför planen också, jag var ju bara 19 när jag flyttade till Umeå, säger Kalmargrabben Ziarat som nu signerat ett tvåårskontrakt med Team TG.

– Ett bollspelande lag som passar mig bra. Jag är tänkt som mittback och får en roll jag gillar. Sedan passar det bra att stanna i Umeå också, jag pluggar till socionom och har 2,5 år kvar på studierna, säger den spelskicklige mittbacken som 2018 blev uttagen till ”Morgondagens stjärnor”, där Sveriges mest lovande division I-spelare möts i en uppvisningsmatch.

André Ghanbari, tränare och sportchef i Team TG, är nöjd över att ha fått in Adel Ziarat i sitt lagbygge inför 2020 års säsong.

– Han är ju en spelskicklig back med en bra uppspelsfot. Det är dessutom en väldigt ordentlig och fin kille som vi hoppas kan ta en lite större ledarroll trots sin unga ålder.