Han har varit i Team TG FF:s herrar i fem år. Nu väljer huvudtränaren Benjamin Kinnunen Nassiri att söka sig vidare mot nya utmaningar.  

Benjamin Kinnunen Nassiri, 33, anslöt till Team TG-herrarna inför säsongen 2017 och verkade de första fyra åren som assisterande tränare. När André Ghanbari lämnade inför den här säsongen fick Benjamin chansen som huvudtränare – och det blev en succé där Team TG vann division II Norrland och kvalificerade sig för ett Ettan norra igen.

Benjamin skrev på ett 1+1-årskontrakt inför 2021 men nu har han (med en match kvar att spela av säsongen) meddelat föreningen och spelartruppen att han väljer att kliva av sitt uppdrag för att söka nya utmaningar till nästa säsong.

– Det här är ett beslut som växt fram under säsongen. Jag har varit i klubben i fem år och är oerhört stolt och tacksam över att jag fått möjligheten att vara i en klubb i så många år. Jag har inget nytt uppdrag som väntar just nu men jag tror att det här kan vara ett bra läge för mig att testa på något nytt. Jag vill hitta nya utmaningar och tror att en ny miljö och en ny plattform kan ge mig nya influenser och hjälpa mig att fortsätta utvecklas som tränare och ledare, säger Benjamin som beskriver de fem åren i Team TG så här:

– Jag har utvecklats oerhört mycket. Jag hade en oerhört kompetent kollega i André de första åren som lärde mig mycket och jag har överlag haft bra människor runt omkring mig i många år. Jag har jobbat fyra år med målvaktstränaren John Carlsson, tre år med vår videoanalytiker Patrik Sundström och även med Cameron Hogg i år. Jag är stolt och tacksam över att jag fick vara huvudtränare i år och hoppas jag betalade tillbaka på ett bra sätt med seriesegern.

Team TG:s klubbchef Tomas Hugosson Wallgren kommenterar beskedet så här:

– Benjamin har varit mycket uppskattad under sina fem år hos oss och jag har bara gott att säga om honom som tränare och människa. När han i år klev upp som huvudtränare så har han visat att han är en av Norrlands mest lovande fotbollstränare. Vi hade gärna behållit honom i vår verksamhet men vi önskar Benjamin ett stort lycka till i sin framtida tränarkarriär.