Seriesegern är redan säkrad. Men Team ThorenGruppen slår inte av på takten.
I helgen väntar genrep mot Hudik/Björkberg.
– Vi vill fortsätta varva upp inför kvalet, säger backen Jesper Berglund.

Team ThorenGruppen har hittills gjort en fantastisk säsong och leder Allsvenskan Norra med hela åtta poäng när det återstår en omgång. Många kanske tänker att TTG därför tar lätt på helgens avslutande omgång – men så är inte fallet. Redan på lördagen åker TTG ner till Hudiksvall för att på bästa sätt förbereda sig inför grundseriens sista match.

– Vi tar denna match som en perfekt match att fortsätta varva upp inför kvalet och finslipa detaljer. Känslan i laget är bra och det känns bra att många som har haft skavanker nu är tillbaka och rejält på gång igen. Personligen känns det också helt okej efter att jag kommit in i laget igen, säger den hårdföre backen Jesper Berglund.

Allsvenskan har i år varit jämnare än på mycket länge och faktum är att alla lag utom två (TTG och Balrog) har något att spela för i sista omgången. Ett flertal lag riskerar att hamna under bottenstrecket och söndagens motståndare ”H/B” är ett av dem. Tar de inte poäng mot ThorenGruppen så åker de ur serien.

– Hudik kommer att få kriga hårt. Serien känns jämnare än på många år. Tidigare när kvalsystemet inte fanns så gled ofta ledarna (Sirius, Granlo) i från och serien var avgjord med ett par omgångar kvar. Nu är det ju helt annorlunda, säger Berglund.

Noterbart är att ”Hudik” har tre spelare med ett förflutet i Team Thoren – John Jonsson, Viktor Jansson och Viktor Borg. Matchen spelas på Håstaholmen (som väntas bli fullsatt) under söndagen och den kommer som vanligt att webbsändas. Berglund är optimistisk inför matchen:

– Jag tror det blir en rolig match med mycket känslor och vi vinner med 11-5, säger han.