Sedan upptåget till SSL har klubben letat ny fystränare – och nu är en unik lösning klar. Ingen mindre än Björklövens kapten Stefan Öhman ska leda TTG:s och Umeå Citys sommarträning.
– Det känns kul och spännande. Intresset för fysträning har växt genom åren och jag har ju genomfört ett par pass själv under karriären, säger 40-åringen med nära 1200 matcher på högsta nivå.

Resan från division IV till SSL har gått fort sedan starten av klubben 2005. .

– Under resans gång har såväl spelarna som sporten utvecklats – och den fysiska aspekten är numera viktigare än någonsin i svensk innebandy. Och vi som kommer att få kriga för kontraktet ska i alla fall inte vara dåligt tränade, därför känns denna lösning fantastiskt bra, säger sportchefen Peter Sjöström.

TTG kontaktade TTGU (Tough Training Group Umeå) med grundarna Robert Lindberg och Tobias Thomson i spetsen.
De lyfte sedan fram idén om att Björklövens lagkapten Stefan Öhman, flankerad av dem, skulle vara huvudansvarig för uppdraget att förbereda TTG-spelarna inför SSL-äventyret.

”En naturbegåvning”

-Stefan Öhman har hjälpt oss en hel del med våra träningsgrupper under det senaste året. Han är en naturbegåvning som ledare och instruktör, säger Robert Lindberg och fortsätter:
-Han vet dessutom precis vad det handlar om och lever som han lär, en sån som jag själv gärna vill träna med säger Lindberg, nyligen utsedd till Umeås bästa idrottsman.

Björklöven-kaptenen ser fram emot att kampera ihop med spelarna i löparspåret.
-Vi försöker leva som vi lär och trots att det är tre stycken 40-åriga gubbar som ska fronta det här så kan vi nog ge killarna en match på några pass om det krävs, undantaget den rena snabbhetsträningen kanske, den tiden är förbi säger Öhman med ett skratt.
Upplägget för träningen är i grund och botten enkel. Och TTGU:s träningsfilosofi är tydlig.

Inga genvägar

– Det finns inga genvägar och det är hårt arbete som betalar sig. För oss är det viktigt att skapa en träningsmiljö där man sporrar varandra och där vi lockar fram det bästa ur varje individ. Man kan ha ett perfekt upplägg enligt den senaste träningsvetenskapen men om de som tränar inte har viljan och upplägget inte är pedagogiskt så blir det pannkaka ändå, säger Tobias Thomson.

Team ThorenGruppens ledning är såklart nöjda med denna unika och spännande fystränarlösning.

– Vi tycker att TTGU och de här personerna vi handplockat står för Umeås bästa träning, de står för mod, kraft och passion helt enkelt. Vi har gjort en snabb resa med laget och den här lösningen är bra för att ta nästa steg. Det är en bra lösning både på kort- och långsikt, säger sportchefen Peter Sjöström.

Och på tal om långsikt så är TTGU:s förhoppning att detta samarbete ska pågå i flera år.
– Vi hoppas det. Primärt är vårt uppdrag att utveckla SSL-lagets fysträning men på sikt vill vi arbeta med företagets friskvård, med teambuilding och kanske nåt litet äventyr, säger Lindberg.

FOTNOT: Team ThorenGruppen kommer att köra sin sommarträning ihop med samarbetsklubben Umeå City vilket gör att även City-grabbarna kommer få stångas med Öhman och Co i sommar.