Han är fostrad i Mariehem SK och förädlad i IFK Umeå. Nu tar den 23-årige mittfältaren Elias Björklund klivet över till Team TG FF.
– Jag är så nyfiken på att se hur Elias kan utvecklas hos oss, säger André Ghanbari. – Jag är så nyfiken på att se hur Elias kan utvecklas hos oss, säger André Ghanbari.

Elias Björklund har spelat de tre senaste åren i IFK Umeå och dessförinnan spenderat sin fotbollskarriär i Mariehem SK. Nu har han skrivit på ett tvåårskotrakt med Team TG FF.

– Det känns jätteinspirerande att få chansen. Det har känts bra så här långt. Det är en härlig och välkomnande grupp med jätteduktiga spelare, säger den bollskicklige MSK-produkten.

– Jag är en innermittfältare som gillar att ha mycket boll och vara delaktig i spelet, säger han.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari är nyfiken på att se vad civilingenjörsstudent Björklund kan bidra med på division I-nivå. Ghanbari tycker också att det är lite extra roligt att det är en riktig Umeåprodukt som nu ansluter.  

– Det är en smart och skicklig spelare som redan nu är på vår nivå i sitt spel, men planen är att han ska ta ytterligare steg hos oss. Att han fick vara frisk hela fjolåret har gjort att vi känner att han är redo för detta. Det är alltid kul när man kan hitta den här typen av spelare i Umeå, säger Ghanbari som nu har tolv spelare på kontrakt inför kommande säsong.

– Det kommer att hända en del saker nästa vecka och antalet spelare kommer att öka, säger Ghanbari.

På forwardssidan har Team TG åkt på två tunga tapp under ”silly season” då först Jonatan Lundbäck och nyligen Timothy McNeil lämnat för Brage respektive Carlstad United.

– Just Timmy var något som vi inte önskade skulle ske. Han har varit jätteviktig för oss både på och utanför plan. Det blir så klart en omställning då han är en speciell spelartyp, men med honom borta öppnas andra dörrar. Vi tittar på andra spelartyper som gör att vi kanske kan spela på ett annat sätt, säger André Ghanbari.

Jag är så nyfiken på att se hur Elias kan utvecklas hos oss. Det är en smart och skicklig spelare som redan nu är på vår nivån i sitt spel, men planen är att han ska ta ytterligare steg hos oss. Att han fick vara frisk hela fjolåret har gjort att vi känner att han är redo för detta. Alltid kul när man kan hitta den här typen av spelare i Umeå.

Det känns jätteinspirerande att få chansen.

Mariehem SK – senaste tre åren i IFK Umeå.

Det här är första riktiga chansen, haft skadebekymmer tidigare som ställt till det.

Team TG – känts jättebra. En härlig och väkomnande grpp o jätteduktiga spelare så känns kul.

Bidra med spets och att vi ska kunna bli ännu bättre.

Pluggar till civilingenjör. 

André Ghanbari – kommer jättebraöverens mde andre pedagogisk.

Spelartyp? Är en innermittfältare, gillar att ha mkt boll, vara delaktig mkt i spelet o styra tempo.

Kontraktet? Två år.

Klara spelare 2019

Adam Chennoufi
Alhajie Drammeh
Elias Björklund
Erik Granat
Joel Sihlberg
Johannes Nilsson
Jonathan Jonson

Linus Marklund
Linus Sahlin
Mattias Lidberg
Patrik Broman
Vladimir Sudar