Team ThorenGruppen föll på det berömda målsnöret i SSL-kvalet. Oerhört bittert – såklart – men vi får inte glömma den magiska säsong som laget gjort.
– Det känns tomt. Men jag är jättestolt över laget, säger Sara Wilhelmsson.

Team ThorenGruppen gick efter en förkrossande fjolårssäsong upp i Allsvenskan. Som nykomling brukar fokus normalt sett ligga på att hålla sig kvar och etablera sig. För TTG har det sett betydligt bättre ut. Laget har verkligen varit en frisk fläkt i serien och visat upp ett imponerande spel som har räckt till gott och väl mot alla motstånd.

Faktum är ju att laget tog sig hela vägen till kval mot IBF Falun.
Efter förlusten på hemmaplan med 3-4 togs en imponerande 6-2-seger i match två. Det bäddade för en direkt avgörande match hemma i Umeå. En match som TTG förlorade på värsta möjliga sätt – straffar. Ett brutalt slut på en magisk säsong.

– Det har varit en känsla av tomhet efter matchen. Framförallt utifrån hur matchen såg ut. Vi började inte så bra men vi åt oss in i matchen och att då sedan få det där avslutet… det är tomt, säger Sara Wilhelmsson.

Med några dagars perspektiv till det dystra slutet så kan ändå Sara se lite ljus i det idrottsliga mörker som visade upp sig.

– Jag är jättestolt över laget och sjukt tacksam över säsongen. Jag känner så mycket för hela laget och när det finns så mycket engagemang i och runt gruppen så förstärks alla känslor. Med det sagt hade det varit enormt att få dela glädjen med laget. Men jag är absolut stolt över vad vi alla presterat, säger Wilhelmsson.

När ett lag förlorar med så liten marginal finns såklart mängder med detaljer som hade kunnat göras annorlunda. Wilhelmsson pekar på en viktig lärdom inför kommande matcher i framtiden av liknande karaktär.

– Det är viktigt att ha ett lugn i uppgiften. Vi blev lite stressade och fick faktiskt inte ut allt vi har i oss – det blev lite krampaktigt. Det kan lätt bli så i matcher av större karaktär och det är något vi får ta med oss. En nyttig lärdom, säger Wilhelmsson.

Nu ges naturligtvis tid till laget att slicka såren innan det kan börja blickas mot nästa säsong igen. Wilhelmsson är optimistisk inför klubbens framtid.

– Jag tror stenhårt på det som håller på att byggas upp och det känns verkligen som att klubben har något spännande på gång. Nu när vi var så nära är det självklart att vi får blodad tand och med lite perspektiv så ger det också motivation inför framtiden, säger hon.