Team TG åkte på en tuff förlust borta mot Gefle. Trots bitvis riktigt bra spel med stort bollinnehav och flera halvchanser skulle Gefle gå ifrån matchen med 2-1 segern. – Vi ska ta med oss de grejer vi faktiskt gör bra i denna match, det är mycket som är bra men tyvärr räcker det inte. Summerar TG målskytten Linus Marklund efter matchen i webbsändningen.

Trots flertalet skador och sjukdomar som ställde till det i laguttagningen med endast en avbytare skulle gästerna spela med ett stort självförtroende. Både Adam Chennoufi och Erik Granath var tillbaka från skador (saknades senast mot Karlslund) och opererade tillsammans på innermittfältet något som spelmässigt gav ett lugn med bollen. Spelmässigt är gästerna kraftigt med i första halvleken. Dock skulle det målmässigt bli en Gefle halvlek, hemmalaget lyckas förvalta ett mycket bra kontringsläge på bästa sätt och 1-0 görs då laget är 3 mot 1 stackars TG försvarare.

Bara 4 minuter senare skulle Gefle utnyttja ett bolltapp på halvplan och snabbt omvandla den bollvinsten till mål på kort tid och 2-0 är ett faktum. -Gefle ska vara otroligt nöjda med 2-0 ledning, chansmässigt är det en jämn halvlek. Kommenterar huvudtränaren André Ghanbari i webbsändningen.

Spelmässigt övertag

Under den andra halvleken syns det att bortalaget inte är nöjda med den målmässiga utdelningen i första och TG tar över mer och mer av spelet. Trots ett stort bollinnehav och flertalet halvlägen är det svårt för gästerna att göra mål. I den 77e minuten skjuter Linus Marklund ett skott utanför straffområdet som touchar ett ben på en motståndare och ställer målvakten 2-1.

TG fortsätter att ösa på framåt och det närmaste laget kommer en kvittering är ett jätteläge i slutet på matchen, ett inlägg som touchas av en motståndare som gör att Linus Sahlin står helt fri från 7-8 meter men nicken går rakt på målvakten. En tung förlust då chansmässigt förtjänar gästerna poäng.