Äntligen kom säsongens första seger. Enskede fick se sig besegrade med 4-2 i en svängig och underhållande match. 
– Detta var på tiden. Skönt att vinna och att målskyttet äntligen lossnade, säger Patrik Broman. 

Patrik Broman har missat delar av försäsongen och även de två inledande matcherna. Mot Sandviken gjorde nyckelspelaren ett halvtimmes inhopp och i dagens match var han tillbaka till 100 % när Enskede besegrades. Och det var just Broman som låg bakom det första målet. Efter en fin kombination med Linus Marklund hittade han en yta ute till vänster varifrån han prickade in ett perfekt inlägg som Jonathan Lundbäck stångade in.

– Det var ett fint anfall hela vägen och ett förlösande mål. Vi spelade fantastiskt bra i första halvlek och kunde ha gjort betydligt fler än tre mål. Vi spelade faktiskt ut dom, säger Broman.

Som ni förstår var det alltså 3-0 i paus efter ytterligare två mönsteranfall där Timothy McNeil (som tidigare prickat stolpen) satte tvåan och sedan trean av bara farten.

I andra halvlek förändrades förutsättningarna något när Adam Chennoufi fick lämna banan efter sin andra varning. Enskede reducerade till 3-1 genom ett ”Eurogoal” och satte även 3-2 vilket skapade nerv i matchen. Men istället för 3-3 stack TG upp i en kontring där inhopparen Robin Åberg fick sätta matchavgörande 4-2.

– Riktigt kul för Åberg att han får sätta dit den och det var ett otroligt viktigt mål i det skedet av matchen, vi hade blivit lite onödigt passiva men lyckas ändå reda ut det till slut, konstaterar Broman.

Härnäst väntar Umeå-derby mot UFC den 15 maj.

– Det blir såklart en fantastiskt rolig match. Om jag ska spekulera lite så tror jag att vi kommer föra spelet och vara det mer spelskickligare laget, sedan gäller det för oss att omvandla bollinnehavet till chanser och mål. Det hade varit på tiden att slå UFC, vi var före dem i tabellen men de leder i inbördes möten så det ska vi se till att försöka ändra på, säger Broman.

Skriv alltså in 15 maj i era kalendrar för det är då det vankas Umeå-derby. UFC står som hemmalag och matchen spelas 19.00 den måndagskvällen.