Helgen i Finland gav två tuffa matcher. 
Redan imorgon är det dags igen – DM-final mot IBK Dalen. 
– Vi kommer från en bra helg i Finland och har en god känsla i gruppen, säger tränaren Tomas Hugosson Wallgren.

I fredags begav sig TTG till Finland. Med logi på hårt golv och tunna madrasser återfanns ”Gothia-cup-känslan” och stämningen i laget var god. Med på resan fanns även samarbetsklubben Umeå City.

Under lördagen spelade TTG mot finska elitlaget SPV – ett lag som man historiskt sett haft svårt för. Men denna gången drog TTG vinstlotten i sudden death efter avgörande av Victor Öberg.

– Det var en bra kämpainsats med bra slit från samtliga matchen igenom. Det var det som la grunden till att vi till slut kunde vinna matchen, säger Tomas ”Bullen” Hugosson Wallgren och fortsätter:

– Vi spelade försvarsspelet tillsammans och hade bra understöd i egen zon. Risken mot SPV är annars att det blir mycket coast to coast och att vi bara vrider på huvudet hela tiden – men vi hade rätt bra koll på dem den här gången, säger han.

På söndagen spelades sedan en match till mot Blue Fox – föreningen som stod som lysande värd för denna helg.
Den matchen fick ett annat ansikte då TTG vann relativt komfortabelt med 9-2.

– Här var det en annan matchbild där vi fick träna på spelet med boll i stor utsträckning. Blev faktiskt lite överraskad över hur bra vi visade oss vara på det, framförallt i första perioden där bollen spelas runt i riktigt högt tempo, konstaterar han.

Trots helgens två tuffa matcher – där domarnivån tillät allt och lite till – väntar redan nu en ny urladdning för TTG då det vankas DM-final imorgon kväll mot lokalrivalen IBK Dalen.

– Jag hoppas vi jobbar vidare med att hålla strukturen i 60 minuter. Det blir ruskigt viktigt. Dalen är ett starkt motstånd och vi ska in och slå ur underläge, menar Hugosson Wallgren.

I DM-finalen står IBK Dalen som hemmalag och matchen spelas 19:00 imorgon på Umeå Energi Arena (parketten).