Han stod i mål i superettan i fjol. Nu är Cameron Hogg klar som ny assisterande tränare för Team TG FF.
– Jag har alltid haft en tanke att bli tränare, jag har alltid gillat den taktiska och mentala delen av spelet, säger han.

25-årige Cameron Hogg kom till Sverige inför höstsäsongen 2019. Efter en halv säsong i Nyköpings BIS värvades han till Umeå FC inför fjolårssäsongen. Det blev tre matcher från start för UFC i superettan. Efter säsongen tänkte Cameron åka hem till Nya Zeeland igen. Då ringde Team TG FF:s nye tränare Benjamin Kinnunen Nassiri och frågade om Cameron ville bli assisterande tränare i Team TG FF.

– Jag har alltid haft en tanke om att jag vill bli tränare efter spelarkarriären och det är bra att börja med det, det blir en bra övergång för mig. Jag är bara 25 år så jag har mycket att lära men jag har också mycket att ge. Jag älskar att vinna och jag älskar fotboll, säger han.

– Det känns spännande att få bli en del av Team TG. Jag älskar visionen och klubbens mål att utveckla spelare. Jag gillar att man vill bygga en kultur i laget och föreningen och göra en långsiktig satsning.

Benjamin Kinnunen Nassiri är väldigt nöjd över att få in Cameron i ledarstaben.

– Det känns jättekul. Jag fick höra mycket gott om Cameron och tog många referenser på honom. Cameron har ju spelat i UFC och Hampus Bergdahl i vår trupp gick på samma college i USA som Cameron. Alla säger att det är en toppenkille med en enorm arbetskapacitet. Det känns jättekul att få jobba med en ung, hungrig, ambitiös tränare som vill framåt, säger Benji.

Cameron Hogg, som kom till Umeå 2020 efter ett halvår i Nyköping och dessförinnan ett par collegeår i USA, ser fram emot sitt nya uppdrag och är glad över att få vara kvar i Sverige där han går sin andra SFI-kurs just nu.

– Jag är närmare toppfotbollen här än i Nya Zeeland. Som tur är har jag ett europeiskt pass så det finns många möjligheter här för mig; som tränare, inom fotbollen och att fortsätta mina fysioterapeut-studier.