Det blev en härlig dag i Luleå igår för Team TG. Vinst med 2-0 efter en stark andra halvlek.
– Första halvlek var ingen höjdare, men vi bestämde oss i pausen för att gå ut och ta hem det, säger Adam Chennoufi. 

Spelmässigt har flera bortamatcher varit bra, men det dröjde till i går 2 juli (om vi inte räknar derbyt mot Umeå FC) innan Team TG tog en trepoängare på bortaplan.

– Ärligt har jag inte tänkt så mycket på det där och jag tycker vi gjort flera bra prestationer på bortaplan. Vi skulle haft flera treor på bortaplan om du frågar mig, men oflyt och onödigt slarv har straffat oss. Men det är alltid bra att bryta en negativ trend och om det nu suttit i huvudet hos några så kan det släppa från och med nu, säger Chennoufi som inte var särskilt imponerad av spelet i den första halvleken.

– Första halvlek var vi inte så bra och spelmässigt kom vi inte upp i särskilt hög nivå, men in i halvtid gick vi in och snackade ihop oss. Vi bestämde oss för att ta tre poäng och sedan dra och käka skrovmål, vi skulle bara få jobbet gjort, säger han.

Mycket riktigt blev det så också. Jonathan Lundbäck gav Team TG ledningen och Chennoufi fyllde på med 2-0.

– Två rätt lika mål där vi hittar in bakom deras backlinje följt av ett inspel, säger han.

Extra glädjande blev segern av att föreningen dagen till ära bjudit supportrar och funktionärer på en gratis bussresa till matchen.

– Vi blev såklart glada då vi hörde att de skulle komma. De ska verkligen ha en eloge och det var stort av dem att åka upp och stötta oss, säger han.

Denna del av säsongen närmar sig nu sitt slut. Men innan det ska Team TG ta sig an seriesuveränen Brage i ett ”dubbelmöte”. Serien hinner alltså vända innan det långa uppehåll som väntar.

– Det ska bli riktigt kul att få möta Brage. Ett riktigt bra lag som gjort det väldigt bra och de är obesegrade – så vi ska se till att ta två raka mot dom, fastslår Chennoufi.

Inför säsongen var Chennoufi den stora värvningen och han börjar nu också bli varm i kläderna på riktigt i den nya tröjan.

– Det har varit som jag förväntat mig, förutom att vi kanske skapat mer målchanser än jag trodde. Spelmässigt har vi varit jättebra, sedan är det detaljer och slarv som gjort att vi inte fått mer poäng. Men det ska vi slipa på nu – det viktigaste är ändå att vi har ett spel som vi tror på, säger han.