En stor pusselbit har nu fallit på plats i nästa års lagbygge. Mittbacken Juuso Laitinen ansluter från PS Kemi i finska högstaligan.
– Det är en spännande plats jag kommit till och jag är här för att hjälpa klubben till nästa nivå, säger 28-åringen. 

En drös med mittfältare har rullat in under silly season men det har sett tunnare ut i backlinjen. Med det i åtanke är det en stor och viktig pusselbit som nu fallit på plats i och med Juuso Laitinens signatur. Och det är en motiverad herre som nu anslutit till Umeå och  Team TG FF.

– Projektet som är på gång här känns spännande. Året som kommer vill klubben upp till Superettan och det känns riktigt bra att komma till en klubb som vill framåt. Det här är bara början på ett stort projekt som jag väldigt gärna vill bidra till, säger Laitinen.

 

Han har tidigare besökt klubben för provspel och har därför hunnit bekanta sig rätt så bra med sina nya lagkamrater.

– Jag gillar laget. Tränarna har varit väldigt bra och det är lätt att prata med alla. Killarna tog emot mig väldigt bra från första början. Det här blir en ny möjlighet för mig och det känns kul att få spela i Sverige, säger han.

På planen är han tänkt som mittback.

– Men jag kan spela alla positioner, till och med målvakt, skrattar Laitinen och fortsätter:

– Jag är stark, aggressiv, och rätt okej med bollen också. Jag är inte den längsta men jag kan ändå vinna nickdueller för jag spelar aggressivt hela tiden, säger han.

Förutom att ha spelat i Allfinskan har han också tillhört Estländska Levadia och det var där som Laitinen samlade på sig rutin från Champions League då han i första kvalomgången ställdes mot Crusaders från Nordirland.

– Givetvis en riktigt häftig upplevelse som det är kul att ha med sig i bagaget, säger han.

Assisterande tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri säger så här om det senaste tillskottet.

– Det finns erfarenhet från högre serier och bra egenskaper som vi söker. Han har besökt oss två gånger och vi har fått lära känna både spelaren och personen. Han är en väldigt bra passningsspelare som är ordentlig och rejäl i duellspelet. Sedan är han fruktansvärt professionell. Han sköter sin kropp och är en riktig fighter. Han är här för att han vill uppåt och passar perfekt in hos oss, säger BKN.

Kontraktet är skrivet på ett år och han kommer att spela i tröjnummer 62.