Umeås två bästa fotbollslag möttes. Team TG var ändå kraftig underdog mot allsvenska Umeå IK. 
Ändå lyckades TTG avancera i Svenska cupen efter 1-1 följt av straffdramatik. 
– Att lämna planen som segrare efter 120 minuter, ett strömavbrott och straffar var fantastiskt skönt, säger målvakten Hannah Kohl. 

Umeå IK tillhör botten i Allsvenskan i år. Team TG FF har å andra sidan tillhört toppen i division I. Mellan lagen finns en hel serie, men känslan var ändå att det kunde bli en jämn och tuff batalj om TG hade en bra dag – och det visade sig att det skulle bli precis så.

– Vi hade sett fram emot matchen länge. Och att vi kunde spela så jämnt mot det välspelande laget Umeå IK var mycket roligt. Nu ska det verkligen bli spännande att se vilket lag vi får i nästa omgång (den tredje), säger målvakten Hannah Kohl.

UIK tog planenligt ledningen men lyckades inte gå ifrån längre än till 1-0 vilket gjorde att TG kände vittring hela matchen. I andra halvlek gick TG ut med en betydligt högre press vilket ledde till fler vunna bollar högre upp i planen.

– Det var lite oorganiserat i första men i andra blev det mycket bättre, och Emma Kullbergs kvittering kom ju till efter hög press också så det var skönt, säger Kohl om kvitteringen som kom i matchminut 82.

Vid 90 minuter var det fortfarande 1-1 vilket ledde till förlängning.

– Trots många trötta ben så gav vi oss inte utan vi visade ett otroligt hjärta, säger Kohl.

Det hela kom sedan att avgöras på straffar, där TG visade sig vara otroligt kliniska. Linnea Tiensuu, Parva Zarassi, Wilma Öhman, Sanna Kullberg och Therese Kapstad pangade in varsin straff medan Hannah Kohl räddade två av UIK:s straffar.

– En fantastisk straffläggning av oss. Att lämna planen som segrare efter en så lång match med mycket dramatik var en helt fantastisk känsla, säger hon.

För bild och mer läsning på straffhjältinnan kan ni klicka er in på VK:s referat från matchen.