Dags för derby! 19.00 i kväll tar Team TG emot Umeå FC hemma på Umeå Energi Arena SOL.
– Det ska bli jäkligt kul. Vi hoppas det blir bra väder och mycket folk, säger tränaren Niklas Wenderyd.

Team TG har fortfarande en nolla i poängkolumnen i Ettan Norra inför kvällens derby. Men spelmässigt är trenden på uppåtgående där Team TG förlorat tre av de fyra senaste matcherna med uddamålet och bara varit lite ineffektivitet från poäng.
– Känslan är att det finns en viss optimism i gruppen. Vi går åt rätt håll och vi känner att vi är värda mer än vi får just nu. Tre av de fyra senaste matcherna har varit våra bästa för säsongen och det är något att ta med sig inför i kväll, säger Niklas Wenderyd.

Umeå FC inledde säsongen starkt med sju poäng på de tre första matcherna men därefter har Team TG:s lokalrival haft svårare att få resultaten med sig och inför kvällens derby parkerar UFC på elfte plats i tabellen med elva inspelade poäng.

– Vi har inte fått någon drömstart men sett till förväntningarna kanske deras start är ungefär på samma nivå. Det finns nog en press i det omklädningsrummet i kväll vilket vi kanske kan dra nytta av, säger Team TG-tränaren vars lag spelade 2–2 mot Umeå FC på försäsongen.

– Då var UFC klart spelförande men vi fick stora möjligheter att såra dem bakom deras backlinje på kontringar. Men UFC har ett namnkunnigt lag med mycket rutin från division I. De har många bra spelare och har ofta ett stort bollinnehav men har haft svårt att omvandla det till målchanser och mål.

Elis Karlsson saknas och Jacob Ottosson är ett frågetecken inför kvällens match, i övrigt har Team TG hela truppen tillgänglig.

– Vi hoppas att det blir en publikfest i kväll vilket ger en extra krydda och motivation. Vi har också många i vårt lag som spelat i UFC:s organisation och det blir även lite extra tändning där, säger Niklas Wenderyd och avslutar:

– Vi vill ta första våra första poäng och jag har stort tro på vi kan göra det i kväll.