Den på förhand otroligt viktiga 6 poängsmatchen mot Nyköping slutade 2-0 efter att John-Henrik Eriksson avgjort med en mycket fin lobb från lite drygt, halva halvplanen.

Första halvleken var spelmässigt ingen höjdare från något av lagen. De allra farligaste lägena som skapades var av gästerna Nyköping och med en annan skärpa i avsluten borde de också gjort mål på något av de lägena som de vaskade fram. Målvakten i TG Vladimir Sudar fick göra några fina räddningar.

Den andra halvleken skulle inte vara mer än 10 minuter gammal när Adam Chennoufi görs ned i motståndarnas straffområde och hemmalaget tilldöms en straff. Erik Granath stegar upp från 11 meter och gör inga misstag.

Matchen snackis skulle bli inhopparen John-Henrik Eriksson som gjorde sitt första framträdande i division 1. Inbytt i den 76e minuten och i den 80e utnyttjade han ett läge när målvakten var långt ut och oerhört läckert seglar bollen in i det öppna målet. Så här kommenterar spelaren själv målet. – Riktigt skönt skönt såklart var ju första matchen för min del i serien då jag varit skadad skönt att få komma in och sätta dit den direkt.

För TG väntar nu sista matchen borta mot Karlslund innan det är dags för sommaruppehåll.