Inget innebandy-derby slutade med seger. Nu är det upp till fotbollsherrarna om det ska bli någon seger under ”derbyveckan”. 

Damerna spelade i tisdagskväll mot RIG Umeå. En match som inleddes mycket bra av TTG och de hade ledningen med 2-1 efter första perioden efter mål av Ida Gatugård och Frida Eriksson.

Den andra perioden blev dock ingen rolig historia och i slutändan är det den som avgör när RIG går 3-0 i den perioden.

Marie Häggström reducerar i inledningen av tredje och Helena Johansson trycker in två sena mål (båda gångerna framspelad av Frida Eriksson) men det räcker inte hela vägen.

På 19.08 har också Natalie McNeil chansen på straff, men det vill sig inte denna kväll.

TTG fortsätter spela väldigt jämna, spännande matcher och det är andra derbyt i rad som de faller med minsta möjliga marginal. Bara att ta med det positiva in till nästa match och jobba vidare.

Nu väntar uppehåll för damerna innan de tar sig an Notviken den 12/11.

***

För herrarnas del slutade derbyt mot Dalen med en tung förlust.
Dalen får en alldeles för lätt och tidig 3-0 ledning vilket gör att de får matchen precis dit de vill.
Väl där hittar inte TTG några vidare nycklar för att luckra upp Dalens täta försvar – trots ett antal chanser i powerplay. Matchen slutar till slut 5-0.

Ibland är det bara att lyfta på hatten också till motståndarna och den här kvällen var deras keeper fenomenalt bra, liksom ett par av deras spetsspelare.

Beröm går också till Erik Ställ i TTG-målet som räddade två straffar och var allmänt bra – precis som han varit hela säsongen.

Vi tackar den stora publik som dök upp och hoppas att vi ska bjuda upp till bättre motstånd nästa gång!

Herrarna tar nya tag mot Mullsjö borta på söndag.