Fjärde säsongen för John Carlsson i Team TG FF. Då dubblar han sitt uppdrag och tar hand om både dam- och herrlaget.
– Det känns väldigt kul att få jobba med två lag och många olika målvakter, säger den 30-årige målvaktstränaren.

John Carlsson har klassiska Oddevold IS som moderklubb men lämnade Uddevala och Bohuslän för studier i Umeå hösten 2017. Han hade då lagt spelarkarriären på hyllan men redan 2018 klev han in i Team TG:s herrar som målvaktstränare. I fjol hjälpte han även till i damlaget en gång i veckan men nu, under sitt fjärde år i föreningen, kommer han att dubblera fullt ut och vara målvaktstränare för både damerna och herrarna.

– När ”Putte” presenterade den lösningen för mig så var det självklart att stanna. Jag har utvecklats mycket i mitt ledarskap sedan jag kom till Team TG och det känns kul nu att få jobba med många olika målvakter, både att få fortsätta arbetet jag påbörjat med en del målvakter och att få ta mig an nya, säger John som till vardags pluggar ett mastersprogram i ledarskap och organisation.

Damerna har tre målvakter klara inför 2021 i Hanna Kohl, Tove Norin och Jasmin Mannelqvist. På herrsidan är Fredrik Winnered och Vladimir Sudar klara och där saknas bara en sista pusselbit innan har alla sina adepter ”innanför väggarna”.

Sportchefen Patrik ”Putte” Sandström är tillfreds över att John Carlsson plitat på ett nytt kontrakt.

– Vi får en superintresserad målvaktstränare som är nogrannheten och seriositeten personifierad. Det känns grymt att han har hand om båda lagen, han kommer att betyda jättemycket för målvakterna både i dam- och herrlaget.