Team TG-truppen fylls på. Nu har Jacob Ottosson och Rasmus Engström förlängt sina kontrakt.

Offensive mittfältaren/anfallaren Jacob Ottosson, som fyller 23 år i maj, gjorde sin första säsong med Team TG i fjol. Det blev två mål på 20 matcher under en säsong stördes en del av skador.
– Jag hade en lite stökig säsong i fjol där jag opererades för diskbråck. Nu känns ryggen nästintill helt bra och det känns kul att få spela i Ettan, jag har strävat ett tag mot att få spela på den nivån, säger Jacob som är fostrad i Tegs SK men även hunnit med spel i IFK Umeå, UFC Akademi och Täfteå.
Seriepremiären i Ettan Norra är nu bara två veckor bort.
– Det känns jättekul. Vi har inte så himla mycket division I-matcher i vår trupp men gruppen är ambitiös, vill framåt och vi har en tydlig identitet vilket jag tror kan bli viktigt för oss. Vårt nya spelsätt tror jag kommer att passa oss bra som grupp och lag, det är också en fotboll som jag trivs med, säger han.

Anfallaren Rasmus Engström stod för sex mål på 21 matcher i norrtvåan i fjol. Nu har han bestämt sig för en fortsättning, vilket blir hans tredje säsong i Team TG FF.
– Det känns jätteroligt. När jag stannade kvar i fjol var målet att gå upp igen till Ettan. Jag tycker vi haren spännande trupp med hungriga spelare som vill utvecklas och nye tränaren är jätteduktig, säger Rasmus som spelade i Ettan Norra med BK Forward 2019.
– Det kommer bli en lång säsong med mycket resor där man inte får något gratis i någon match. Men det har känts bra för oss och jag tror vi kommer att bli bättre och bättre för varje match.
Hans egen målsättning är att hålla sig skadefri och kunna bidra med så mycket som möjligt.
– Lyckas jag hålla mig hel så tror jag att jag kan göra många mål i Ettan också, sedan vill jag bidra till laget och slita och kämpa och ta det vecka för vecka.

Sportchefen Niklas Granberg kommenterar duon:
– Rasmus har erfarenheten av att göra mycket mål på olika nivåer och vi är väldigt glada över att han spelar med oss kommande säsong, på en nivå där vi vet att han kan göra skillnad. Jacob är en kreativ offensiv kraft med bra fysik och fina fötter som dessutom är rätt allround. Det blir spännande att se vilka steg han kan ta i år.

Team TG FF har nu följande 17 spelare på kontrakt inför 2022
Rasmus Aspholm (mv)
Edvin Ericsson
Jacob Ottosson
Jesper Lindgren Gysenius
Max Wolf Watz
Rasmus Engström
William Berglin
William Ekenberg
William Rönnlund
Araya Zarai (ny från Hudiksvalls FF)
Axel Olsson (ny från IFK Luleå)
Elis Karlsson (ny från Höjdens BK)
Islam Burman (ny från IFK Luleå)
Patrik Brunner (ny från IFK Lidingö)
Niklas Haglund (ny från Täfteå IK)
Martynas Poderis (ny från Eslöv)
William Hansson (ny från Friska Viljor)