Lagom till helgen kommer en trevlig nyhet. Team TG:s lagkapten Jonathan Jonsson har förlängt sitt kontrakt. 
– Vi har inlett någonting otroligt spännande och den resan vill jag vara med på, säger han.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari har visat tydligt att stommen i laget är viktig för honom. En av de viktigaste pusselbitarna när det gäller just stommen är lagkaptenen Jonathan Jonsson. Han hade redan kontrakt för nästa säsong – men har ändå valt att förlänga med ett år till.

– Att skriva på för ytterligare ett år till känns som en bra signal på att jag kommer vara med och kriga för de mål vi satt upp. För att skapa en bra miljö krävs ett långsiktigt tänk och jag är gärna med och bidrar med det jag kan på den biten, säger lagkaptenen Jonathan Jonsson.

Nu har laget dragit igång för fullt med träningen och i princip varje dag består av tuffa pass för att komma väl förberedda till nästa säsong.

– Känns riktigt kul och riktigt bra. Jag är ännu mer laddad på att dra igång i år än förra året, mycket på grund av spelarna som kommit in och för prestationen vi gjorde förra året. Det känns otroligt inspirerande och vi har haft en riktigt bra fart på träningarna, säger han.

Just motivationen är det inget fel på bland Team TG-spelarna. Ifjol var de bäst i stan och nu när Umeå FC också spänt musklerna går vi mot den mest intressanta fotbollssäsongen på flera år i Umeå.

– Verkligen. Det finns såklart en prestige i att vara bäst i stan och det vill vi fortsätta vara. Det känns bara kul att båda lagen gör allt de kan för att vara bäst och jag hoppas att det också kan få igång fotbollsintresset i staden, säger han.