Hon har gjort fyra säsonger i Team TG FF. Nu har Elin Abrahamsson förlängt kontraktet och följer med upp till Elitettan.
– Ända sedan jag kom till Team TG har målet varit att få spela högre upp tillsammans med det här laget och det känns som att vi är redo för det, säger Elin.

Luleåbördiga Elin Abrahamsson har provat på Elitettan förut då hon gjorde nio matcher för Umeå IK 2019 och fem matcher för Sunnanå i serien 2020. Så när hon nu bestämt sig för att köra vidare med Team TG så vet hon vad som krävs.
– Vi har en bra grund från förra säsongen men det är klart att vi måste förbättra det mesta. Det är ju en högre nivå och högre tempo och krävs lite mer av varje individ. Men jag tror inte vi kommer att vara ett lag som krigar i botten utan det känns som att vi har förutsättningar att göra bra ifrån oss, säger hon.
Hon gjorde sin första sejour i Team TG 2017-18 då hon anslöt från Notviken. Hon återkom sedan till laget en bit in på säsongen 2020 och klart är att hon verkligen trivs i laget och föreningen.
– Vi är en bra grupp där alla jobbar för samma sak och sedan har vi bra förutsättningar runtomkring laget med bra tränare, bra fystränare, Göran (Perjus, materialförvaltare) och allt i ledarstaben. Våra tränare Jonas och Jörgen har också en bra och tydlig spelidé och som alla tror på.
Vad har du för målsättning den här säsongen?
– Det ska först och främst bli superkul att få spela i Elitettan med det här laget. Sedan vill jag så klart bidra med så mycket som möjligt för att laget ska göra en så bra säsong som möjligt.
Tränaren Jonas Wikström kommenterar kontraktsförlängningen så här:
– Elin är en offensiv och löpstark ytterback som verkligen äger sin kant och som dessutom är bra defensivt och svårpasserad en mot en. Elin är också en av de spelare som har erfarenhet från Elitettan vilket är nyttigt för oss, säger Jonas.