De är fostrade i Ersmarks IK och har utvecklats vidare i Umeå IK. Nu väljer Elin och Elsa Lustig Team TG FF för att ta nästa steg i fotbollskarriären.
– Två spännande spelare med bra spelsinne och bra karaktär, säger sportchefen Patrik Sandström.

Tvillingarna Elin och Elsa Lustig, 17, opererar båda på mittfältet och var del av Västerbottens länslag som gick till final i Cup Kommunal under hösten. Nu väntar en ny utmaning på flera sätt för Elin och Elsa då de går från UIK:s juniorverksamhet till Team TG:s seniorlag.

– Vi tycker det ska bli spännande att fortsätta att utvecklas i en ny miljö. Att ta klivet från junior- till seniornivå känns utmanande och intressant, säger Elin.

– Team TG har en uttalad satsning som vi vill vara med och bidra till. Klubbens tydliga fysupplägg känns genomtänkt och seriöst och vi hoppas att det kommer att gynna vår utveckling på lång sikt, säger Elsa.

I fjol tog jämngamla duon Elin Hermansson och Saga Carlsson samma kliv då de lämnade Umeå IK:s juniorverksamhet till förmån för Team TG:s division I-lag. Nu ansluter alltså två nya talanger till Team TG:s lagbygge.

Sportchefen Patrik Sandström är nöjd över värvningen av Elin och Elsa Lustig.

– Vi gillar att jobba med unga och utvecklingsbara spelare. Det här är två 03:or som tagit ordentliga kliv det senaste året. De är ruskigt träningsvilliga, har bra spelsinne och bra karaktär. Konkurrensen är tuff på innermittfältet där de helst vill spela men Elin och Elsa kommer in för att konkurrera och det är två spännande spelare, säger han.