Han gjorde 22 mål i söderfyran i fjol. Nu är anfallaren Elis Karlsson klar för Team TG FF.
– Det känns som en fantastisk chans för mig, säger han. 

22-årige Elis Karlsson fick sin fotbollsfostran i KB65 och har även hunnit med en vända i Friska Viljors juniorverksamhet. Han bytte till division IV-laget Höjdens BK när han flyttade till Umeå för studier hösten 2020.
I fjol smällde han in 22 mål för Höjden i söderfyran men nu väntar spel ett par pinnhåll upp i seriepyramiden då han skrivit på för Team TG FF och får bekanta sig med Ettan Norra.
– Det är en otrolig klasskillnad mot vad jag är van vid men jag har alltid sett mig som en spelare som vill och kan spela högre upp, fast jag har aldrig fått den här ärliga chansen. Jag har fått bra kontakt med Niklas (tränaren) och vi har pratat mycket om hur jag ska jobba för att komma upp i tempo. Det roliga är att det på slutet känts som att jag kommit in i det på riktigt, säger Elis medveten om att det är en högre nivå i allt nu.
– Jag har full förståelse för det. Jag ska bara göra det bästa jag kan. Får jag hoppa in fem minuter borta mot Sylvia så kommer jag vara nöjd med det, säger Elis, som beskriver sig själv så här som spelare:

– I division 4 var jag snabb, teknisk och hade bra spelförståelse. Nu har jag väl bra energi, är målfarlig och skjuter bra med både höger och vänster fot, säger han.

Sportchefen Niklas Granberg kommenterar nyförvärvet:
– Elis öste in mål i fyran i fjol och när han genomgått en anpassningsperiod hos oss, framförallt tempomässigt, så kommer han synas i målprotokollet även för oss. Det känns kul att ge chansen till en hungrig kille från Norrland som är under utveckling.