Emil Johansson förlänger kontraktet med Team TG FF. Men när han drabbades av covid-19 i höstas kändes fotbollen långt borta.
– Jag trodde jag låg för döden i tre dagar. Det var sjukt obehagligt, säger han.

Det var efter en bortamatch mot Sylvia i början av oktober som Team TG-mittfältaren Emil Johansson drabbades av covid-19. Och av alla i laget som åkte på viruset var nog Emil, 21, den som drabbades hårdast.

– Det började med feber och sen hade jag alla symtom man kan ha förutom hostan. Andningssvårigheterna var det som var läskigast, det var som om någon satt på bröstet på mig. Jag trodde jag låg för döden i tre dagar. Jag kunde inte ens gå på toa utan att få andnöd, berättar Emil och fortsätter:

– Sedan hade jag mycket smärtor i huden. Jag kunde inte ha på mig en tröja, då var det som att det brann i huden. Jag sov med täcket nedanför midjan och hade svårt att duscha också. Det var sjukt obehagligt, säger Emil.

Han trodde inte att han skulle drabbas så hårt av sjukdomen.

– Nej, jag var 20 år när jag åkte på det. Jag idrottar, spelar fotboll och är ändå ganska bra tränad. Jag trodde inte jag skulle bli så dålig. Det visar hur mycket respekt man ska ha för den här sjukdomen. Det är tur att vaccinet kommer nu och jag hoppas verkligen att folk tar det så vi kan bli kvitt detta, säger han.

Han kom tillbaka till fotbollen och hann spela de två sista matcherna i serien varav den sista från start, även om konditionen inte var på topp. Nu är han redo för en ny säsong och är i princip helt återställd, så när som på doft- och smaksinnet.

– Smak och doft fungerar halvknackigt. Det kanske är på 50 procent nu. Allt smakar utblandat. Om jag dricker en cola så smakar det bara som sött vatten, men jag börjar vänja mig, säger han.

Nog om covid-19 nu. En glädjande nyhet är att Emil Johansson nu bestämt sig för att köra vidare med Team TG efter den tunga debutsäsongen i klubben (han missade även ett par matcher på grund av en skada i baksida lår). Han ser verkligen fram emot en nystart.

– Jag vill helst inte missa en minut i år utan jag vill ta en central roll i det här laget, göra vad jag kan och verkligen visa vad jag går för. Jag vill hjälpa Team TG tillbaka till ettan för det är där vi hör hemma.

Vad tror du om säsongen?

– Det känns sjukt spännande. Det är kul att vi fått behålla en kärna och en stomme från i fjol med många som spelat i division I och vill tillbaka dit. Sedan får vi in många nya spelare, unga umeåkillar som är spännande splare. Det känns riktigt roligt att Team TG gör den satsningen, säger han.

Tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri är nöjd över kontraktsförlängningen. Han vet vilken potential innermittfältaren Emil Johansson har.

– Emil har en bred erfarenhet trots att han är så ung. Jag tror han är en kille som kan växa ännu mer i år och att han både kan ta ansvar i laget och kliv i utvecklingen, säger han.