Team TG lånar – från Umeå FC. 20-årige mittfältaren Emil Johansson är klar för spel i Team TG.

– Ett spelande lag med många unga, lokala spelare, jag är hur taggad som helst på att komma till Thorengruppen, säger Johansson.

 

Team TG och Umeå FC återfinns i år i olika serier då UFC tog steget upp till superettan. Nu lånas 20-årige Emil Johansson ut kommande säsong – från UFC till Team TG.

– Det här är en Umeåkille som vi haft koll på ett längre tag såklart, både jag och Benjamin (Kinnunen-Nassiri, assisterande tränare). Emil är en mångsidig central mittfältare som är rätt mogen i sin spelstil trots den unga åldern, säger André Ghanbari, tränare och sportchef i Team TG.

För Emil Johansson är miljöombytet välkommet. Han spelade 17 matcher i division II för UFC Akademi i fjol men hade mer knapert med speltid i A-laget. Nu ser han fram emot en liten nystart.

– Det har varit två ganska tuffa år i UFC när det kommer till speltiden. Träningsmiljön och allt har varit hur bra som helst och jag har trivts bra i truppen men för att ta nästa steg måste jag nog komma till en förening där jag får större möjlighet till att få speltid. Thorengruppen passar mig hur bra som helst och jag är glad att det gick att lösa så här, säger Johansson, nöjd över att kunna stanna kvar i Umeå men ändå fortsätta karriären på så hög nivå som norrettan.

– Verkligen. Division I är en perfekt nivå för mig och jag känner många spelare i TG också. Sedan har André och ”Benji” spelat stor roll i att jag vill till Thorengruppen. Benji har jag haft tidigare i UFC:s akademilag och André har gjort ett väldigt bra intryck på mig, säger han.