Att få uppleva och göra ”En resa i världens alla hörn” drömmer nog de flesta om.
Men kanske inte under de förutsättningar som multisportaren Robert Lindberg och hans lagkamrater i Team Haglöfs Silva upplever.

Team ThorenGruppen, nya flygbolaget BRA och Z-profils frukost- och nätverksträff blev ett välbesökt och extremt uppskattat event. Z-profils nya lokaler fylldes med närmare 60 personer från 44 olika företag som bänkade sig till Robert Lindbergs okonstlade, raka och humoristiska berättelser från en värld – som han uttryckte det – vi ”vanliga” människor knappast är vana vid.
Lindberg nyligen prisad som ”Årets idrottsman” på Umeås idrottsgala ingår sedan 2006 i ett av världens bästa multisport-lag; Team Haglöfs Silva med bland annat fyra VM-silver och fyra VM-brons på meritlistan.
Föreläsningen bjöd på många skratt, fantastiska berättelser så långt ifrån de bekvämligheter vi har i vardagen och Lindberg lyckades också dra paralleller till arbetslivet där det krävs olika roller för att lyckas, men att det i grund och botten handlar om att jobba för varandra, våga hjälpa och framförallt våga be om hjälp.
Att som grupp transportera sig från punkt A till B, på sträckor mellan 50-100 mil i 4-7 dygn kräver i princip allt du kan begära av din kropp. I snitt sover laget 2 timmar per dygn, bränner upp till 18 000 kalorier per dygn och efter ett par dagar med dygnet-runt-jobb uppstår så kallade ”Sleep Monsters” där lagmedlemmarna börjar se saker som inte finns.
– Vi har haft de i laget som somnat medans de gått eller cyklat och en medlem fick hallucinationer och trodde FBI var ute efter honom, berättade Lindberg och skrattade innan han tillade;
– Det krävs extrema förberedelser i alla delar inför den här typen av strapatser, inte minst är utrustningen och vad du ska ha med dig oerhört viktig. Du ska också hantera höjdrädsla, se upp för farliga djur, klara extrem öken-hetta, överleva kalla nätter och ja, det är egentligen VM i misär, konstaterade Lindberg och erkända att han knappast säljer in sporten med sina berättelser.
– Men det är utmaningen jag lever för. Det är känslan när vi går i mål tillsammans som slår allt och där och då vill vi aldrig utsätta oss för det här igen. Efter två veckor början vi planera för nästa tävling.