En vinst och en uddamålsförlust. Helt enkelt ett godkänt facit för TTG-damernas roadtrip.
– Vi gör en bra och en lite mindre bra match, konstaterar Ida Gatugård. 

Helgen inleddes med match mot Storvreta i nybyggda IFU Arena. En match som TTG kontrollerade och vann med 4-2.

– Matchen mot Storvreta kändes kontrollerad från vår sida. Det kändes som att vi kunde gjort fler mål än vad vi gjorde. Vi sköt mycket i täck och mycket utanför. Men med två helt ”nya” femmor som aldrig spelat med varandra tidigare så fick vi helt klart godkänt tycker jag, säger Ida Gatugård som alltså fick spela med gamla radarpartnern Matilda Brusell (bilden) under helgens matcher.

TTG gick upp till 0-4 och det dröjde tills det bara var 2,5 minut kvar innan Storvreta öppnade målkontot. De fick även in ytterligare en reducering med 30 sekunder kvar att spela – men de vaknade för sent denna eftermiddag för att rå på TTG.

– Vi kunde ha gått ifrån lite mer tidigare men nu gick det ju vägen ändå, starkt genomförd match av oss, konstaterar Ida Gatugård.

På söndagen höll det inte hela vägen mot Strömsbro. 7-6 slutar den svängiga historien i Testebo Arena.

– Matchen mot Strömsbro kändes inte lika bra, vi spelade delvis bra i första perioden, men sen tittar vi mycket boll och jobbar inte som ett lag, säger Ida Gatugård, som kvitterade till 4-4 efter ganska precis halva matchen.

I tredje var Strömsbro hetare och gick ifrån till 7-4. Nyförvärvet Matilda Brusell reducerade till 7-5 och Marie ”Släggan” Häggström fyllde på med 7-6 (hennes fjärde mål under helgen) men närmre än så kom laget inte.

– Tyvärr tycker jag att vi inte visade upp tillräckligt mycket vilja i den matchen, det får vi ta med oss, säger Ida Gatugård, som i övrigt njöt av att få spela med Brusell igen:

– Jättekul tycker jag, hon är en stark och spelskicklig spelare. Vi vet vart vi har varandra på banan, så det var bara att köra för oss.

MATCHFAKTA Storvreta
MATCHFAKTA Strömsbro