Han har 28 allsvenska matcher på meritlistan och hade lockrop från såväl Gefle IF som Umeå FC. Men nu har 23-årige mittfältaren Erik Granat skrivit på ett ettårskontrakt med Team TG FF. – Det är ett starkt kvitto för oss att landa honom i konkurrens med flera andra klubbar, säger tränaren och sportchefen André Ghanbari.

Erik Granat debuterade i Gif Sundsvall 2014 då han kom in i stället för Adam Chennoufi i ett superettanmöte med Öster. Fem år senare har han hunnit med 28 allsvenska matcher men även en korsbandsskada som gjorde att han missade hela 2017 års säsong.

Efter ont om speltid comebacksäsongen 2018 så har han nu skrivit på ett ettårskontrakt med Team TG FF. – Jag får kliva ner i divisionerna för att få speltid och hitta den där riktiga glädjen igen. Man vill ju spela matcher, det är ju därför man tränar sju dagar i veckan. Målet för mig är ju att spela i högre divisioner igen men just nu tar jag två steg bakåt för att få ny kraft, säger den spelskicklige mittfältaren.

Tränaren och sportchefen André Ghanbari är mycket nöjd över att ha kunnat vinna dragkampen – mot bland annat seriekonkurrenterna Gefle och Umeå FC – om 23-årige Granat.

– Erik besitter väldigt bra kvalitéer och har ett stort antal matcher i allsvenskan med sig i sitt bagage. Hade det inte varit för hans skadebesvär under tidigare år så hade våra vägar inte korsats. Men både vi och Erik känner att det här är rätt miljö för hans fortsatta utveckling och det är ett starkt kvitto för oss att landa honom i konkurrens med flera andra klubbar, säger Ghanbari.

Erik Granat har representerat Gif Sundsvall sedan han var nio år gammal och har under sina år i Giffarna haft Team TG-bekantingarna Adam Chennoufi, Patrik Broman och Linus Sahlin som lagkamrater. – Jag har ju pratat med dem om Team TG och de har bra pratat gott om klubben. Det spelade in men var inte det avgörande när jag valde klubb, det avgörande var att det kändes rätt i magen. Det känns som att det är en bra grupp i Team TG och André känns som en tänkande modern tränare som det går att diskutera och resonera med, det gillar jag, säger Granat som nu alltså lämnar Giffarna och Sundsvall för första gången i livet

– Efter 14 år i klubben känns det så klart konstigt men det är en del av branschen. Vill du något så måste du kunna flytta på dig och det här känns som ett bra steg. Stadsmässigt så påminner Umeå mycket om Sundsvall också, säger TTG-förvärvet Erik Granat.

Klara spelare 2019

Adam Chennoufi
Alhajie Drammeh
Erik Granat
Joel Sihlberg
Johannes Nilsson
Jonathan Jonson

Linus Marklund
Mattias Lidberg
Patrik Broman
Vladimir Sudar